Eirik Tage Johansen har denne uken vært i aksjon på The Celtic Manor Resort i Newport, Wales – banen som i fjor høst var vertsskap for den 38. utgaven av Ryder Cup. Tage har vært på jakt etter sin første cut på Europatouren for sesongen, men det skulle dessverre ikke skje denne helgen heller.

Etter runder på 75 og 77 slag endte Stavanger-golferen ti over par, og endte med nede på en delt 126. plass – hele åtte slag bak cutgrensen som var satt på to over. Svenske Alexander Noren leder med ett slag etter halvspilt turnering, åtte under par totalt. 

 

Challenge-touren

Mye bedre skulle det ikke gå for de fire norske gutta som har begitt seg ut på GC Klagenfurt-Seltenheim under Kärnten Golf Open i Østerrike. Ingen av Espen Kofstad, Elias Bertheussen, Are Friestad og Peter Kaensche maktet å klare cuten, i det som er den åttende turneringen på årets Challengetour.

Liten trøst er det nok for 20 år gamle Elias Bertheussen at han endte som beste nordmann, når han til slutt endte på 81. plass, to slag bak cutgrensen. Fredags andrerunde var solid og inneholdt tre birdies, en bogey og resten par, men det var likevel ikke nok til å sikre helgespill. Han endte til slutt på par totalt.

To slag lengre bak endte Espen Kofstad på delt 105. plass. Etter en lovende start på sesongen har han ikke nå klart cuten på fem forsøk. Etter å ha innledet med en skuffende 75-runde hevet Losbygolferen spillet sitt med en runde på 71 (-1) slag fredag, men da var det allerede for sent.

Peter Kaensche endte til slutt ytterlige syv slag bak, ni over totalt. Det holdt til 149. plass. Are Friestad skulle få det enda tyngre. Med en avslutningsrunde på åtte over par endte han 13 over totalt, og falt til en 154. plass, nest sist på resultatlisten.

Italieneren Andrea Pavan fortsetter å imponere og fulgte opp torsdagens 63-runde med en runde på 64 slag fredag. Han ligger 17 under par for turneringen, og har en opparbeidet seg en luke på hele syv slag til Chris Paisley (England) og Roland Steiner (Tyskland) på andreplass.


 

Leaderboard Europatouren 

Leaderboard Challengetouren