16-åringen fra Drøbak ledet NM med tre slag på Kristian Krogh Johannessen før søndagen, men dro i fra med nok en imponerende runde. Hovland viste lite tegn til nerver, og avsluttet med solide seks under par for å vinne med fem slag over Johannessen.

 

– Veldig kult med en kongepokal! Spillet var solid mesteparten av veien, men jeg hadde også litt flaks på et par av hullene. På hull 13 slo jeg en lobb alt for hardt, men den traff toppen av pinnen og la seg helt inntil koppen. Hullet etter klarte jeg å toppe en wedge som akkurat ikke gikk out of bounds. Jeg sparte en del slag på de hullene, så det var mye som gikk min vei, smiler Hovland.

 

Stabilt spill fra tee til green og presise jernslag var nøkkelen til ukens seier.

 

– Jeg har lagt innspillene nærme hele uken og puttet bra. Da blir det mange birdies, sier Hovland med sitt sedvanlige lure smil.

 

Hovland sier han ikke var spesielt preget av nerver under runden, men hadde alltid ledelsen i bakhodet. 

 

– Jeg er ikke så god på å få sånne tanker bort fra hodet mitt. Jeg tenker mye på ledelsen og størrelsen på den. I stedet for å forsøke og stenge tankene vekk, er det bedre å bare akseptere de. Jeg håndterte det greit, og var ikke noe nervøs.

 

Les også: Bruun trosset nervene og knuste alle

 

Kristian Krogh Johannessen på andreplass var skuffet over måten han rundet av uken på. Han endte fire under par for dagen, inkludert to eagles, men klarte ikke å legge nok press på Hovland.

 

– Jeg spilte for dårlig rett og slett. Viktor spilte veldig bra hele veien, og jeg var aldri i nærheten. Det var gøy med et par trøste-eagler, men jeg slo for mange dårlige slag i dag.

 

Kristoffer Ventura (Oslo GK) så ut til å måtte ta til takke med delt tredjeplass med Stavanger GKs Petter Mikalsen, men sikret den siste pallplassen med en birdie på det avsluttende par-4hullet etter å ha slått utslaget i greenkant.

 

– Jeg er veldig fornøyd med å klare en pallplassering, det var det som var målet i dag. Jeg startet runden syv bak, og det er for mange slag å ta igjen på denne banen. Men jeg utførte de oppgavene coachen hadde gitt meg. Jeg visste at jeg måtte gjøre masse birdies for å ha en mulighet. Det startet veldig bra, men da jeg gjorde tre bogeys på rad var jeg ferdig, sier Ventura til Norsk Golf.

 

Det har vært mye snakk om proffspilleres fravær på Tyrifjord GK denne uken. Ventura mener Hovland sitt spill var så bra at det ikke hadde hatt noe å si hvem som hadde stilt opp av de norske proffene.

 

– Viktor spilte utrolig bra, jeg er imponert over spillet hans denne uken. Jeg tror ingen norske proffer hadde slått scoren til Viktor på 26 under par. Det er alltid lett å klage og skylde på andre. Jeg skal ikke uttale meg veldig mye om dette, men jeg synes den golfen han leverer her er det beste noen norske kan gjøre.

 

Hovedpersonen selv tror også han hadde blitt vanskelig å slå.

 

– Proffene skulle fått jobbet veldig hardt med å slå den scoren!, smiler han til Norsk Golf.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

IMPONERT: Kristoffer Ventura sier proffene skulle slitt med å toppe Viktor Hovlands 26 under par denne uken. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

 

Det er et tettpakket program som venter Hovland fremover. Om to uker skal han spille junior-OL i Kina sammen med klubbvenninne Sandra Nordaas. Han planlegger å spille de resterende Norgescup og Titleist Tour-turneringene på programmet, og skal også spille den prestisjetunge Duke of York-turneringen i Skottland i september.

 

For de to andre medaljistene er det collegegolf som venter. Kristian Krogh Johannesen påbegynner sin nye tilværelse på nyåret, mens Ventura reiser til Oklahoma State University om åtte dager.

 

– Jeg vil ikke forvente så mye før college. Jeg har vært der, vet hva som er bra med skolen, kjenner flere av spillerne, og vet at golfen der borte er helt annerledes. Det handler bare om å levere varene. Det blir fokuset mitt der borte, sier Ventura.

 

Norgesmesterskapet er en del av Norgescup. Neste Norgescup-turnering spilles 16. og 17. august på Meland GK. Det gjenstår tre turneringer i årets Norgescup-sesong.