Golf er allerede sikret en plass på programmet i Tokyo om tre år. Denne uken anbefalte IOCs styre at det også blir en OL-gren i 2024.

– I en beslutning om det olympiske programmet godkjente styret å inkludere alle 28 idretter på OL-programmet i Rio 2016 også for de olympiske lekene i 2024, heter det på olympic.org.

Anbefalingen venter nå å bli ratifisert av alle IOC-medlemmer under et arrangement i Lima i Peru 13. september, der det også skal bli annonsert hvem som blir vertsby. Valget står mellom Paris og Los Angeles.

I en pressemelding skriver IGF, International Golf Federation, at de er takknemlige over at IOC-styret ønsker å fortsette med golf i OL.

– Vi var alltid sikre på at golf ville levere spennende turneringer for menn og kvinner i Rio de Janeiro, men det overgikk våre forventninger. Nå er vi glade for å bygge videre på suksessen fra i fjor mens vi forbereder for Tokyo i 2020, og forhåpentlig videre etter det.

Fjorårets golfturnering i Rio var første gang at golf var en OL-gren på over 100 år. Opptakten til turneringen var preget av mye usikkerhet. Det var lenge uvisst om den Gil Hanse-designede banen i det hele tatt kom til å bli spilleklar, men da turneringen omsider slo i gang, høstet den mange lovord fra både spillerne og andre banedesignere.

Det ble spådd at OL ikke kom til å vare lenge som OL-gren da stjernespillerne trakk seg én etter én i ukene før turneringen skulle starte. Noen skyldte på frykt for zika-viruset, andre at det kolliderte med andre planer, mens noen – som Rory McIlroy i ettertid har innrømmet – rett og slett ikke ønsket å spille.

Turneringen ble likevel ansett som en stor suksess. I dameklassen endte tre av favorittene på pallen, da Inbee Park tok gull foran Lydia Ko og Shanshan Feng, mens i herreklassen ble det en spennende duell helt til siste putt mellom gullvinner Justin Rose og Henrik Stenson. Her tok Matt Kuchar den siste pallplassen.

Heller ikke den planlagte golfturneringen i Tokyo i 2020 har vært uten turbulens. Vertsklubben Kasumigaseki Country Club har nemlig ikke tillatt kvinnelige medlemmer, og IOC har gitt klubben beskjed om at de krever like rettigheter for begge kjønn dersom de skal få til å være OL-arrangør. Klubben satte seg først på bakbeina, men i mars kom beskjeden om at klubben har gitt etter for presset.