Dan er en helt ordinær mann fra Portland i Oregon. Som 30 år gammel reklamefotograf var han lei av sin vanlige arbeidshverdag. I mai 2010  bestemte han seg for at det var på tide med en helomvending i livet.

Resultatet ble The Dan Plan, et prosjekt der han gjennom 10 000 timer med målrettet trening, profesjonell veiledning og en beskjeden sparekonto skal forsøke å bli golfproff. Prosjektet vakte raskt oppsikt, og Nike var på pletten med med køller og klær, mens Golf Digest skrev om ham i sin spesialutgave «The Risk Takers Issue».

Dan trener opp i mot 50 timer hver uke, og vil nå den endelige milepælen på 10 000 timer i oktober 2016. Målet hans i mellomtiden er å vinne amatørturneringer, før han så skal forsøke å vinne kortet til PGA-touren gjennom Q-school. Før den tid gjenstår trening, trening og atter trening.

Og enda litt trening.

Hvert eneste steg i prosessen så langt har blitt dokumentert på Dans hjemmeside. 15. november passerte han 2 200 timer, og han har allerede rukket å få en habil golfsving. Til Norsk Golf forteller han at hele opplegget er bygget rundt milepæler. Første steget i prosessen var puttingen.

– Helt fra begynnelsen av har planen vært å begynne å en distanse, bli trygg på den for så å bevege meg bakover. For eksempel kunne jeg ikke gå mer enn en meter vekk fra hullet før jeg senket minst 90 av 100 fra en halv meter. Sammen med treneren min satte vi oss et mål per distanse, og jeg fikk ikke lov til å bevege meg bakover før jeg på regelmessig basis klarte dette målet.

Og slik har Dan systematisk skyntet seg sakte i sin inspirerende jakt på proffdrømmen. Det tok først tre måneder før han beveget seg utenfor greenen. 29. august 2010 gikk Dan over til pitching-wedgen. Dette var aller første gang han så sin egen ball lette fra bakken. Som med putteren holdt han seg til wedgen noen måneder, før han sakte men sikkert økte avstanden. I mars 2011 var det endelig tid for hans første ordentlige svingtrening.

– Frem til dette punktet hadde jeg slått kun tre forskjellige golfkøller. Gjennom våren og sommeren jobbet jeg meg opp til 8’er-jern, 6’er-jern, og i oktober fikk jeg en hybrid i bagen. En måned etter var driveren på plass. Nå begynner jeg å bli såpass komfortabel at jeg kan jobbe mer grundig med svingmekanikk og course management. Målet mitt over vinteren er å fortsette å jobbe med dette, og også det mentale spillet. Det har jeg funnet ut er utrolig viktig!, sier han til Norsk Golf.

På ett og et halvt år som golfspiller har han rukket å etablere handicap på 11,4. Med over 7 000 timer igjen på planen blir det spennende å se hvor langt han kommer i sin vei på å bevise at det umulige er mulig.

Tror du det er mulig for en som aldri har spilt golf å bli proff med 10 000 timer trening? Følg fremgangen til Dan på thedanplan.com.