Og hva er vel ikke mer passende at spanjolen gjør sitt comeback i turneringen hvor han fikk sin debut for 30 år siden? 49 år gamle Jimenez spiller karrierens 599. proffturnering på Parador de El Saler i Open de Espana torsdag.

 

Jimenez ble tidenes eldste vinner på Europa-touren da han vant Hong Kong Open i november, men brakk høyrebenet en måned senere i slalombakken på ferie i Sierra Nevada.

 

– Beinet blir bedre for hver dag. Jeg trener litt hver morgen i gymmen, og er faktisk foran skjema i rehabiliteringen. Jeg er ikke hundre prosent, men jeg ønsker å teste kroppen og se hvordan jeg føles. Jeg kan ikke vente med å komme meg tilbake på touren med vennene mine, og jeg hadde ikke lyst til å gå glipp av turneringen på El Saler, sier Jimenez til europeantour.com, og fortsetter:

 

– Jeg har så mange gode minner fra El Saler. Vi spilte mange turneringer der på 80-tallet, og jeg vant en U-25-turnering der i 1986. Vi spilte to eller tre Campeonatos de Levante, og senere også noen Europatour-turneringer. Sist gang jeg spilte der var Seve Trophy i 2003

 

Jimenez´gode venn Jose Maria Olazabal gleder seg også til å slå ut på El Saler.

 

– Banen har en av de beste layoutene i Spania, selv om det er et gammelt design. Det er ikke en lang bane noe mer. Noen hull er ved havet, andre inne blant furutrærne. Den har doglegs til både venstre og høyre, og man må mestre alle mulige slag. Vinden er også en faktor. Denne banen er en fantastisk utfordring, og det er derfor vi liker den, forklarer fjorårets Ryder Cup-katein.

 

Espen Kofstad stiller også til start i Valencia denne uken. Han slår ut kl.14:00 norsk tid i ball med Mark Tullo (Chile) og Andrew Marshall (England).