GPS ser ut til å bli den store golfgaven også i år. Det er mange gode modeller på markedet og umulig å kjøpe et dårlig produkt hvis man holder seg til kjente merker. Vårt råd i den motsatte enden av prisskalaen er bøker. Spesielt den litt voksne golferen vil sette pris på godt lesestoff. I år som i fjor er også headcover fra Seamus, ballmerkere fra Tin Cup og sokker fra Rocket Tour aktuelle

 

 

GPS

Golf Buddy, Skycaddie, Bushnell og Garmin er sikre merker. Mest populært nå er klokke med GPS. Alle produsentene tilbyr dette, prisene starter på 1675,-. Aktuelle modeller er;

 

Garmin S1, S2 og S3
Bushnell Neo+
Skycaddie Watch
Golf Buddy Voice+

 

Sistnevnte har også talefunksjon. Det er verd å merke seg at rimelige Garmin S1 kun har baner innenfor den sonen man kjøper klokken i (Europa, USA og Asia er tre separate soner).

 

 

 

Svinganalyse

 

Glimrende treningsverktøy for ivrige golfere. Appene er gratis, men noter deg hvilken mobil eller nettbrett mottakeren har. Noen har kun app for Apples iOS. De tre mest populære er;

 

SwingSmart
SwingByte
Skypro

 

Skypro distribueres i Norge av Chrisco og kan kjøpes eller bestilles hos en rekke forhandlere, blant andre golfshopen.no (1899,-). SwingSmart selges hos onlinegolf.no og Bergen Golfsenter. Veiledende pris er 1999,-.

 

Zepp GolfSense er en enklere sensor. 1.generasjon av denne kan kjøpes på Apples nettbutikk for 989,-. Ny generasjon er rett rundt hjørnet og kan være klar før jul.

 

 

 

Gorillapod

 

Mange golfere filmer svingen når de trener. Med stativ til kamera eller mobil kan de gjøre det også når de trener alene. Finnes i flere størrelser. Pris fra ca.189,- og de er tilgjengelig i elektro- og nettbutikk.

 

Actionkamera

 

Et område vi skal utforske videre er bruk av actionkamera til golf. Filming av sving og spilling er nyttig, og spesielt yngre spillere vil ha stor glede av et kamera som også kan brukes til andre aktiviteter som sykling og ski. Det rimeligste alternativet er Sonys AS15 mens GoPro er mest populært. Garmin Virb Elite har ekstrafunksjoner sammen med deres egne sensorer.

 

Garmin Virb og Virb Elite

GoPro Hero 3+ og 3

Contour ROAM 2 og +2

Sony HDR AS15 og AS30

 

 

Quickplay nett

 

Treningsnett kan lønne seg i lengden. Det er billigere å slå dine egne baller i din egen hage. Pris fra 1099,- hos quickplay.no.

 

 

 

 

Tralle

 

En god tre- eller firehjulstralle står sikkert høyt på mange lister. Big Max Blade er en spennende nyhet. Veiledende pris på 2799,- (golfshopen.no) gjør den til et dyrt valg, men den er ofte å finne på tilbud. Klassikerne Sun Mountain og Clicgear er sikre valg. Det samme er vår testfavoritt Stewart Z3 (onlinegolf.no).

 

Lesestoff

 

Abonnement på Golf Digest på iPad. Selve standarden for digitale golfmagasin.

 

I fjor anbefalte vi Erik Bertrand Larssens ‘Bli best med mental trening’. Boken er like aktuell i dag, spesielt etter hans suksessrike samarbeid med Suzann Pettersen. Hans siste bok heter ‘Helvetesuka – 7 dager som forandrer livet dit’.

 

Golfbøker fra Amazon er rimelige og utvalget et stort. Her er noen av de mest populære.

 

Ben Hogan’s Five Lessons – The modern fundamentals of golf
Golf is not a game of perfect  (Bob Rotella)
Dave Pelz’s short game bible  (Dave Petz)
The Big Miss – My years coaching Tiger Woods (Hank Haney)
Putting out of your mind (Bob Rotella)
True Links – A guide to the world’s 246 links courses
The timeless swing (Tom Watson)

 

Det er ikke toll eller mva. på bøker kjøpt fra utlandet. Her trenger du altså ikke ta hensyn til grensen på 200,-.

 

 

 

Husk Postens anbefaling om at pakker innen Norge som skal fram til jul bør sendes før 16.desember. Handler du på nett fra norske butikker etter dette tar du en sjanse. Frist fra utlandet er det vanskelig å si noe om, men sjekk muligheten for oppgradering til ekspressfrakt med UPS, DHL, FedEx eller USPS Express.

 

 

 

 

 

Kjøpe….

 

…..sko? Sjekk merke og størrelse på de gamle. Nike Lunar Control I og II er bombesikre valg. Det samme er ECCO.

 

…..baller? Sjekk hva som ligger i bagen. Noter merke og annen info som står på den. Baller med mottakers navn kan bestilles fra enkelte norske butikker.

 

…kølle? Ikke så vanskelig hvis den heldige er en normal norsk golfer med litt høyt handicap. Finn ut hvilken type kølle – driver, hybrid, wedge osv. – og få hjelp i en proshop eller golfbutikk. Kjøp noe som kan byttes. For sikkerhets skyld.

 

….bag? Det letteste å kjøpe til en golfer. Bærebag eller trallebag. Finn noe som matcher mottakers stil. Vanntette bager er veldig populære. Anbefalte modeller er Sun Mountain H2NO, Mizuno Aerolite WP og Titleist StaDry.

 

….klær? Kompresjonstrøyer er veldig populært, spesielt blant yngre golfere. Skins og Under Armour lager for golf, men sportsbutikker som XXL og G-Sport selger også kvalitetsprodukter. Å kjøpe golfklær er ikke så vanskelig hvis man vet litt om personen. Hvis personen ofte går med et spesielt merke kjøper du dette. Det er store forskjeller i fasong og størrelser mellom merkene.

 

 

Se også våre tips for den litt spesielle gaven i 2012. Produkter fra Rocket Tour, Seamus, Tin Cup og mange andre er like bra som gave i år.