Det første utstyrsverden har lagt merke til er lanseringstidspunktet. Midt på sommeren og begge innenfor et kort tidsrom. TaylorMade SLDR kan allerede kjøpes og er i spill hos flere av proffene deres. Callaways vidunder er ikke offisielt klar for salg men det kan bare være et spørsmål om tid. De to gigantene er inne i en tøff kamp med stadig nye lanseringer for å vise ny teknologi og hyppige prisjusteringer.

 

Felles for begge driverne er den justerbare vekten som er festet i et spor. Observante lesere vil hevde at Mizuno var først ute med denne teknologien i sin Fast Track MP-630 driver. Men de var faktisk sist ute med patentet. Callaway registrerte sitt i 2005, TaylorMade i 2006 og Mizuno i 2007.

 

 

 

 

Hvorfor beskylder ingen de andre for å stjele konseptet? Er det mulig at de har samarbeidet om utviklingen og deler rettighetene til å bruke det? Det er ikke godt å si hva som ligger bak, men sikkert er det at hverken Callaway eller TaylorMade skal beskyldes for å stjele fra Mizuno.

 

Dette bildet ble lagt ut på Twitter. Det viser hvordan tyngdepunktet forskyves ved justering av vekten.

 

 

 

Vi har ingen offisielle bilder av Callaways driver. Det nærmeste vi kommer er dette som vi låner fra nettsiden golfwrx.com. Der finner dere også flere bilder av nyheten.

 

 

Et lite tips med disse justerbare driverne. Charles Howell III ble diskvalifisert fra Wyndham Championship på PGA Tour fordi driveren hans ikke var godkjent. Et lite deksel på sålen hadde løsnet. TaylorMade hadde tidligere blitt gjort oppmerksom på at hullet ville føre til at køllen ikke var godkjent, men de lot allikevel spilleren starte med den i bagen. Her ser dere den aktuelle driveren, uten deksel til høyre for skinnen.