Golfballen

 

Phil Mickelson er en perfeksjonist. I kaldt vær foretrekker han å spille ball med lavere kompresjon. Han gjør dette fordi i kaldt vær vil det være vanskeligere å komprimere ballen og man kan miste litt kontroll. Feiltreffene blir tydeligere. En mykere ball vil sannsynligvis hjelpe deg å få rettere slag, akkurat som Phil Mickelson. Effekten vil være merkbar fra 10° og kaldere. For å motvirke dette skal det ikke mer til enn å varme golfballen i lommen. 

 

Det er også anbefalt å lagre golfballer i normal temperatur og tørre forhold. Noen golfballer lagres permanent på bunnen av en innsjø, legg dine i en bag inne framfor den uisolerte ytterboden.

 

Varme baller flyr lengre enn kalde baller. Se golfballeksperimentet fra 3.15 i dette klippet.

 

 

 

 

 

 

Skaftet

Grafitt og stål kan påvirkes av temperatur. Skulle det bli så kaldt at skaftet endrer karakteristikk vil det være minimalt og de færreste vil merke det. Temperaturen vil da være så lav at flex i skaftet er ditt minste problem. 

 

Hvis flexen i skaftet føles annerledes når du spiller om vinteren er det mest sannsynlig kroppen din som er problemet. Du er ikke like løs og ledig når du svinger. Manglende bevegelighet på grunn av mye klær kan spille inn sammen med temperaturens effekt på musklene. Varm opp skikkelig og hold deg i bevegelse når du ikke slår.

 

Også køller bør oppbevares i normal temperatur og tørre forhold. Skaftet er festet til hodet med epoxy. Hvis det kommer vann inn i små sprekker i festene og dette fryser kan man få problemer. 

 

Grepet

Gummi påvirkes av temperatur. Grepet kan føles hardere. Denne harde følelsen kan få deg til å tro at skaftet er stivere men det kan være grepet som lurer deg. Bruk to hansker og hold hendene varme med et par votter.

 

Køllehodet

Slagflaten på køller er stort sett laget av titanium, stål og aluminium. Materialene tåler ekstreme temperaturer. Det kan være et svært lite tap av trampolineeffekt når det er virkelig kaldt. Dette er ikke merkbart.

 

Oppsummering

Den litt harde følelsen i køllene når du spiller har mest å gjøre med din egen kropp og hvordan den påvirkes av kulden. Litt oppvarming og fornuftige klær hjelper. Ballproblemet kan du også gjøre noe med. Hold dem varme i lommen, gjerne med en engangs varmepose man får kjøpt hos for eksempel Clas Ohlson.

 

Varme baller og varm kropp = god golfrunde i kulden.