Tutta startet dagen på delt 9. plass, og tilsynelatende ute av tetkampen, men gjorde det spennende da hun åpnet søndagens sisterunde med fire birdies på de syv første hullene. 

 

Fra å starte dagen seks slag bak teten, var hun nå bare tre slag bak.

 

Dessverre skulle en bogey på det 11. ødelegge hennes vinnersjanser, men med dagens femte og sjette bidies på det 15. og 18. sikret hun tredjeplassen og sin fjerde plassplassering for sesongen.

 

– Jeg fikk en god start, spilte veldig bra. Gjorde en bogey hvor jeg slo feil kølle på par 3-hullet, og et dårlig bunkerslag etterpå. Jeg hadde en rekke gode muligheter mot slutten, slo mange bra putter som strøk hullkanten. Etter to dager satte jeg meg ti under par som mål og det klarte jeg. Men jeg burde vært noen slag bedre. Men det var en ganske bra helg, sa Tutta i lpga.coms presseboks etter runden.

 

Tutta syntes det var krevende å omstille seg fra forrige ukes seier i den kraftige Hawaii-vinden.

 

– Spillet føltes ikke så bra tidligere denne uken. Den kraftige vinden gjør litt med svingen. Så jeg jobbe mye med det grunnleggende, og ble bedre etterhvert. Men det var først i helgen jeg ble komfortabel med hastigheten på greenene.e

 

Sør-koreaneren Inbee Park viste hvorfor hun er verdensener, og vippet ned spanske Carlota Ciganda fra toppen av leaderboardet. Med en sisterunde på fire under par tok hun sin tredje seier for sesongen.

 

Neste LPGA-turnering er Kingsmill Championship i Virginia. Turneringen starter torsdag.

 


 

Runde 3

 

Suzann Pettersen leverte sin beste runde denne uken, men har nå seks slag opp til teten før siste runde av North Texas LPGA Shootout.

 

 

Med fire birdies og bare en bogey på scorekortet på «moving day», fortsatte Suzann Pettersen det solide spillet, og klatret fra 15. til delt 9. plass i Texas.

 

Likevel tapte hun terreng til toppen.

 

Spanjolen Carlota Ciganda leder turneringen  på 11 under par, og leder med to slag på verdensener Inbee Park og Caroline Masson før siste runde. Tutta ligger fem under par sammenlagt.

 

Dermed er hun avhengig av en kanonrunde søndag om hun skal ha håp om seier. For at det skal skje må det løsne med putteren. Hun har til gode å komme seg under 30 putter på en runde denne uken.

 

 


 

Runde 2

 

Det ble ikke store bevegelsene opp leaderboardet for Suzann Pettersen i Texas fredag.

 

Med sin andre strake 70-runde gikk Tutta til to under par for turneringen, og klatret med det to plasser fra der hun startet dagen.

 

Tutta spilte solid fra tee til green med 16 greentreff, men med en kald putter ble resultatet fire birdies og tre bogeys.

 

Med to runder igjen å spille av den første utgaven av North Texas LPGA Shootout har Tutta fortsatt en overkommelig luke opp til toppen, men er avhengig av en sterk runde lørdag for å spise seg inn på forspranget til lederen Caroline Masson.

 

Masson ligger syv under par, fem slag foran Tutta.

 


 

Runde 1

 

Suzann Pettersen ligger en under par etter åpningsrunden av den første utgaven av North Texas LPGA Shootout.

 

Skal hun henge med i toppen på Las Colinas Golf Club ser det i imidlertid ut til at hun må få opp farten på birdiefronten. 70-runden på en under par holder til en delt 17. plass, seks slag bak lederen Caroline Masson fra Tyskland. Runden inneholdt tre birdies, to bogeys og resten par.
 

Oslo-jenta har hatt en strålende start på sesongen, og har de siste ukene klatret til en 5. plass på verdensrankingen, kun 1,93 poeng bak lederen Inbee Park.

 

Tutta ansatte i høst den kjente mentaltreneren Erik Bertrand Larssen, som blant annet også trener Petter Northug til å hjelpe seg med spillet sitt. Siden da har hun vunnet fire ganger. I et intervju i torsdagens papirutgave av VG sier Larssen at han tror Tutta når nye høyder fordi hun er modigere enn rivalene.

 

– Hun tør hele tiden gjøre nye ting, gå ut av komfortsonen, sier Larssen til VG, og fortsetter:

 

– På generelt grunnlag kan jeg si at jeg jobber like mye med hva utøverne gjør i hverdagen som i selve konkurransesituasjonen. Jeg peser like mye på kosthold, trening, hvile…24-timersutøveren. Det er viktige egenskaper som skapes i hverdagen, forklarer han.

 

Marita Engzelius forsøkte å kvalifiserte seg til ukens turnering, men må fortsatt vente på sin LPGA-debut etter en 82-runde i mandagskvalet.

 

Statistikk runde 1

 

Fairwaytreff – 12/13

Snittlengde fra tee – 246 m

Putter – 31

Greentreff – 14/18

Sand saves – 1/1