Karrierebeste for Børsheim

Kjempet i toppen i Australia, og avsluttet med ny sterk runde.

Knut Børsheim gikk sisterunden i Australia tre slag under par, kunne slippe jubelen løs etter karrierebeste på Europatouren. runden sendte han oppover på leaderboardet og til slutt endte han på delt 11. plass.

For jobben får Børsheim over 27.000. euro, eller drøyt 200.000 kroner. Det er hans største sjekk så langt i karrieren.

– T11, beste ET jeg har levert:-) dog litt bitter på at jeg ikke klarte å gå hele veien. Var så sykt godt igang, skriver han på sin Facebookside.

Vinneren denne uken ble amerikaneren Bo van Pelt, som avsluttet på -16, to foran landsmannen Jason dufner og ti slag foran Børsheim.

Dagen ble akkurat like turbulent som den har vært hele uken for Fana-spilleren. Tre bogeys, én dobbeltbogey, seks birdies og en imponerende eagle på et par 5-hull ble fasit etter den siste runden av ISPS Honda Perth International.

Børsheim må fortsette det gode spillet for å komme blant de 115 beste på pengelisten. Etter denne turneringen ligger han på 164. plass på pengelisten med 71.415 innspilte euro, og med over 100.000 euro opp til sikker plass.

For å kvalifisere seg til Challengetouren ser det litt lysere ut etter denne uken. For å klare dette på kan komme blant de 150 beste. I skrivende stund ligger Børsheim 26.000 bak nummer 150.

Dermed er det topplasseringer som gjelder i sesonginnspurten for Fana-golferen.

———-

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Knut Børsheim fortsetter å spille god golf i Australia på ISPS HANDA Perth International.

Lørdag endte han på par etter nok en turbulent runde. Børsheim satte fem birdies, tre bogeys og en dobbeltbogey, og etter tre runder ser scorekortet hans ut som en pose med non stop.

– Greit med par idag. Spilte veldig bra på 16 av hullene, synd jeg sov på de andre to. Satser på og være våken i 18 hull imorgen. Trenger en lav runde, skriver han på sin Facebookside.

Ellers i feltet var det mange som gikk over par, og Fana-spilleren klatret dermed tre plasser til en 16. plass på tabellen. Han ligger likt med Paul Casey på tre under par, ni slag bak lederen.

I løpet av sesongen har Børsheim rukket å spille inn 44 012 euro og ligger på 196. plass på pengelisten. Det er over 130.000 euro for lite for å holde seg innenfor de 115 spillerne som får være med på touren neste år.

Det er kun 3-4 sjanser igjen å gjøre det på, og Børsheim trenger sårt en topp 5-plassering i denne ukens turnering om han skal få spille med den europeiske eliten også neste år.

På toppen av tabellen ligger de to kanskje største stjernene i feltet.

PGA-profilen Bo van Pelt fra USA leder turneringen 12 under par, ett slag foran landsmann og Ryder Cup-spilleren Jason Dufner.

————

Runde 2

Torsdagens åpningsrunde av ISPS HANDA Perth International var første gang Knut Børsheim har gjort syv birdies i en og samme runde siden sesongstarten Africa Open i januar. Med to under par for dagen hadde Fana-golferen delt 13. plass som utgangspunkt før fredagens andrerunde – hans nest beste plassering etter en åpningsrunde på Europa-touren denne sesongen.

Fredag morgen fulgte han opp med nok en runde under par, denne gangen 71 slag. Med fem birdies har han rukket å gjøre birdies på en tredjedel av hullene har spilt denne uken. Dessverre ble det også to bogeys og en dobbel for 25-åringen.

Dermed falt han seks plasser til en delt 19. plass, men klarte cuten med god margin. Det smaker nok godt etter to missede Europatour-cuter på rad.

Argentineren Emiliano Grillo leder turneringen på 12 under par.

– – – – – –

Runde 1

Knut Børsheim er oppe på en delt 13. plass etter første runde av ISPS Handa Perth International.

Etter å ha tilbragt den siste uken i Australia, tok Knut Børsheim torsdag fatt på Europatour-turneringen ISPS Handa Perth International i Australia. Nå har han brettet opp ermene for en siste innsats for å unngå Q-school på slutten av året. Bergenseren kom godt i gang i turneringen som inneholder stjerner som Charl Schwartzel, Jason Dufner, Paul Casey, Edoardo Molinari og Bo Van Pelt.

Til tross for solid spill fra tee til green, var det en sviktende putter som gjorde at Børsheim misset cuten i Alfred Dunhill Links Championship for ti dager siden. Etter å ha lagt ned ekstra arbeid på greenen de siste dagene, begynte birdieputtene endelig å rulle i.

Takket være hele syv birdies på torsdagens scorekort, ble ikke runden ødelagt av de fem bogeyene han også dro på seg. Med 70 slag deler han 13. plassen sammen med 15 andre spillere. Fem slag foran deler Alejandro Canizares (Spania) og Michael Hendry (Australia) ledelsen. Dette er første gang Børsheim gjør syv birdies i en og samme runde siden sesongstarten Africa Open i januar.

Med 44 012 innspilte euro og en 196. plass på pengelisten, har Børsheim over 130 000 euro opp til en topp 115-plassering på årets pengeliste. Med bare tre-fire muligheter igjen i årets sesong, er det nå topp 5-plasseringer som gjelder om han skal forlenge sitt opphold i Europas gode selskap.

25-åringen har 46 000 euro for å komme opp til 150. plass på Race to Dubai, noe som vil sikre ham spillerett på Challenge Tour neste sesong og en plass i Q-school-finalen i slutten av november – der han for ett år siden sikret årets Europatour-billett.