Tyske Kaymer er inne i et godt år. Seier i prestisjetunge The Players, god turneringsform på PGA Tour og nå en flott førsterunde i US Open. Dette kan være en grei spiller å ha på laget til Ryder Cup.

 

Det gikk uventet trygt og godt for seg i dag. Hele 93% fairwaytreff, eller 13 av 14, er utrolige tall. Sammen med 270 meter snittlengde med driver gjorde dette store utslag i forhold til feltet. Når puttene også faller i koppen og bare teller 25 totalt, da har vi en imponerende runde. Faktisk ble Kaymer historisk i dag. 65 slag er den beste runden i US Open på Pinehurst No.2 i historien. På behersket, tysk vis forklarte han hvordan det skjedde.

 

– Jeg senket noen putter. Gode slag på 14, 15, 16 og generelt gjorde jeg veldig lite feil. Greit å få avsluttet bra med par på 18.

 

Om formen og selvtilliten var han litt mer offensiv.

 

– Når du har vunnet Players har du vunnet en major. Jeg trengte det, om det var en vanlig turnering eller major, jeg trengte noe for selvtilliten. Noe som viser at det er verd å jobbe så hardt for dette.

 

Det Kaymer ikke fikk av oppmerksomhet gikk til Rickie Fowler. Spillet var bra og det endte med en runde på par. Men det var antrekket som stjal rampelyset. I nikkers hedret han avdøde Payne Stewart. Mesteren fra US Open på Pinehurst No.2 i 1999 gjorde stilen til sitt kjennemerke. En samlet golfverden var utrolig begeistret for Fowlers måte å hedre ham på.

 

– Det er umulig å ikke tenke på Payne Stewart denne uken og seieren hans i US Open 1999. Jeg tenkte at å kle seg i nikkers, et antrekk han var så berømt for, ville være en flott måte å hedre og huske et stort golfikon og en person jeg alltid beundret og så opp til. Han hadde stor innflytelse på spillet, både på og utenfor banen, alltid med stil uansett om det ble seier eller nederlag. Vi tenker alle på ham denne uken.

 

 

 

 

En som lot seg imponere av omgivelsen og begivenheten men ikke få nerver var svenske Henrik Norlander. Med -3 etter fem hull skulle man tro det var årets klubbmesterskap han spilte. Det roet seg ned litt og han endte på par, men litt selvtillit tar han med videre.

 

– Det var ikke så vanskelig som jeg hadde forventet. Jeg følte meg komfortabel der ute.

 

At det ikke var så vanskelig der ute er nok ikke alle enig i. Luke Donald (+7), Jonas Blixt (+7) og Bubba Watson (+6) hadde dårlige dager på jobben. 

 

Dagens opphenting kom fra Marcel Siem. +3 etter fire hull ble snudd til en runde på par. Men han er ikke den store overraskelsen på resultatlisten så langt. Den honnøren går til Fran Quinn. 49 år gammel og kvalifisert inn til sin fjerde US Open, den første siden 1996. En ganske utrolig historie at han gikk på -2 i dag. Det ble kun en bogey og da altså tre birdies. 21 putter forteller at det fungerte utrolig bra på greenen i dag. Men ingen tror at han skal klare å følge opp på fredagsrunden. 

 

15 spillere er under par og i denne gruppen finner vi mange av forhåndsfavorittene. McDowell (-2), Stenson (-1), Kuchar (-1), Spieth (-1), Dustin Johnson (-1) og Bradley (-1) har alle gitt seg et virkelig bra utgangspunkt. Harris English har vært nevnt av mange som en outsider og levde opp til ryktet med -1. Han kan flyttes til favorittgruppen nå.

 

Bortsett fra Kaymer som har stukket litt av er det så tett som forventet. Vi har på følelsen at Pinehurst No.2 ikke har vist seg fra sin verste side, det kommer til å skje mye på fredag. Det er ikke sikkert at golf er et spill med 14 køller og en liten ball der tyskeren til slutt vinner. Få med dere litt golf mellom alle de stupende fotballspillerne.