Etter å ha åpnet den nye PGA Tour-sesongen med en litt kjedelig 44.-plass forrige uke var Hovland tilbake i storslag i torsdagens åpningsrunde på The Summit Club.

Feltet rant i birdier fra øst og vest, og på toppen av leaderboardet troner Robert Streb med en vanvittig runde på elleve under par. Det holder likevel bare til en ledelse på ett slag over Keith Mitchell.

Viktor Hovland åpnet på sin side med en bogeyfri runde på syv under par og har posisjonert seg fint på en delt fjerdeplass.

24-åringen åpnet birdiekontoen på hull 2 med et nydelig innspill fra 180 meter. Deretter gjorde han sin andre birdie på rad etter å ha slått seg opp til greenområdet på to slag på par 5-hullet. På hull 5 og 6 fulgte to birdier til etter to presise innspill med wedgen, før birdieshowet roet litt ned med fem par på rad.

På hull 12 var han i gang igjen da han drivet green på et par 4 hull og toputtet for birdie, og på det 14. par 5-hullet rullet han i dagens sjette birdie fra fem meter. Han rotet bort en god mulighet til å gå til syv under rett etterpå, men på det avsluttende par 5-hullet sikret han en birdie for å komme seg til -7 og 65 slag.

(Artikkelen fortsetter under)

Les også: Her er tallene bak Hovlands imponerende utvikling

Under forrige ukes turnering var det nærspillet som stakk kjepper i hjulene for Hovland, og statistisk sett hadde han sin dårligste nærspillsuke noensinne på touren. Torsdag var historien en helt annen: mens han tapte slag til feltet på innspillene, var han feltets 13. beste spiller rundt greenene og feltets 8. beste spiller greenene.

Hovland avsluttet PGA Tour-sesongen som var ferdig nylig, på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

Les også: Hovland invitert til Tigers egen turnering

Etter denne ukens turnering er han ventet å ta en to ukers turneringspause før han setter kursen mot Mexico for å forsvare fjorårsseieren i Mayakoba.

NB! Hovland slår ut klokken 18.25 norsk tid fredag i gruppe med Dustin Johnson og Xander Schauffele. De er blant PGA Tours promoterte grupper og vises slag for slag på strømmetjenesten GOLFTV.

Leaderboard The CJ Cup