Turneringens Twitter-konto bekrefter Hovland som en av seks debutanter i turneringen sammen med Rory McIlroy, Collin Morikawa, Abraham Ancer, Tyrrell Hatton og Harris English.

Hero World Challenge spilles fra 2. til 5. desember, og til tross for at den bare har 18 spillere i feltet, har den en seierspott på én million dollar og er også tellende på verdensrankingen. Turneringen har imidlertid ikke status som en offisiell PGA Tour-turnering, og spillerne får dermed ingen FedEx Cup-poeng.

Det blir det derimot mulighet til denne uken når Hovland tar fatt på den nye PGA Tour-sesongen i Shriners Children Open på TPC Summerlin i Las Vegas, og 24-åringen er den femte høyest rangerte spilleren på deltagerlisten etter Louis Oosthuizen, Brooks Koepka, Harris English og Abraham Ancer.

Også her er Hovland med for første gang, og ut fra fjorårets vinnerscore på 24 under par å dømme er det dukket for birdiefest i partybyen. Det bør passe Hovland bra, hvis begge seirer på PGA-touren har vært med vinnerscorer på 20 under par.

Hovland er plukket i en av TV-produsentens fremhevede grupper denne uken, og hans to første runder med Adam Scott og Hideki Matsuyama følges slag for slag på strømmetjenesten GOLFTV fra 16.13 torsdag og 21.13 fredag.

Shriners Children Open er Hovlands første turnering siden Ryder Cup-debuten i slutten av september, der han spilte to uavgjorte og tapte tre matcher. Til tross for den labre poengfangsten spilte han likevel solid gjennom hele uken.

Hovland avsluttet fjorårets PGA Tour-sesong på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

Ifølge eurosport.no planlegger Hovland også å spille neste ukes The CJ Cup Summit i Las Vegas. Deretter tar han en to ukers pause før han flyr til Mexico 4. november for å forsvare Mayakoba-trofeet. Etter det spiller han etter alt å dømme sesongfinalen på europatouren, DP World Tour Championship i Dubai fra 18. november.