Espen Kofstad levde opp til stempelet som storfavoritt på Miklagard, og sikret seier i den første Norgescup-turneringen han har spilt på nærmere to år.

Kofstad startet dagen med en ledelse på ett slag på hjemmebanespiller Stian Lund, men seilet i fra i tet med sin andre strake 67-runde. For andre dag på rad ble oppskriften seks birdies og en bogey, noe som holdt til en seier med solide seks slags margin på Ole Berge Ramsnes.

Mikkel Bjerch-Andresen, Ofeigur Johann Gudjonsson, Boris Alexander Christov og Stian Lund delte tredjeplassen.

Også i jenteklassen klarte lederen etter første runde å holde løpet ut. Annette Lyche startet dagen i lederball slaget foran Julie Christine Lied, og beholdt den samme luken da begge avsluttet med en under par. Runden tok Lyche til even for turneringen.

Seieren var hennes første for året. Dette var kun den andre Norgescup-turneringen Lyche har deltatt i denne sesongen. For en måned siden endte hun på andreplass på Nøtterøy.

Neste turnering på Norgescup-programmet er nå Norgesmesterskapet på Oslo Golfklubb 26.-29. juli. Solveig Helgesen og Andreas Gjesteby er regjerende mestere. Før turneringen slår i gang skal det spillet mandagskvalifisering til mesterskapet, også den på Bogstad. 

– – – – – 

 

Runde 1

Espen Kofstad bruker pause på Challenge-touren til å spille Norgescup på Miklagard. Ikke overraskende har han gått rett opp i ledelsen.

Med en førsterunde på fem under par kan man trygt si at Espen Kofstad har levd opp til favorittstempelet så langt. 

Losby-golferen spiller sin første Norgescup-turnering for året, og leverte lørdag en åpningsrunde bestående av seks birdies, en bogey og resten par.

Det gir ham en ett slags ledelse på hjemmebanespiller Stian Lund. Lund ligger for øvrig på andreplass på Norgescup Order of Merit, og ettersom lederen Andreas Gjesteby ikke spiller denne uken vil Lund klatre til toppen av OoM med en god plassering på Miklagard.

Kofstads lagkamerat Boris Alexander Christov følger ytterlige ett slag bak på tredjeplass.

I jenteklassen er det ingen spillere under par så langt. Bærum GKs Annette Lyche har kommet best i gang med sine to birdies og tre bogegys. Med +1 totalt tar hun med seg en ledelse på ett slag til Julie Christine Lied og Anne Elisabeth Næstvold til søndagens avslutningsrunde.