Espen Kofstad spiller stabilt i The Princess By Schüco, men faller likevel nedover resultatlisten. Han ligger på en 34. plass før sisterunden, mens Knut Børsheim som i går klarte karrierens første Challenge-cut er nummer 51.

Kofstad åpnet dagen på en 21. plass, men etter å ha levert en identisk score som gårsdagens, 72 slag (E), falt han 13 plasser ned leaderboardet lørdag. Med sine to under par totalt har han nå fem slag opp til en topp ti-plassering, og ti opp til teten. 24-åringen har ingen problemer med å gjøre birdies, men nok en gang annulerer litt for mange bogeys effekten av dem. Fem birdies og tilsvarende antall bogeys ble dagens oppskrift.

Knut Børsheim gikk også på par lørdag, og falt med det en plass på resultattavlen. Han er fortsatt en over par for turneringen

Danske Andreas Hartø leder turneringen med to slag (-12), etter en kanonrunde på ni under. men fortsatt er det et par spillere som har noen hull igjen etter at spillet ble avblåst på grunn av tordenvær. Svenske Pelle Edberg ligger på andreplass, to slag bak og med tre hull igjen å spille.

 

 

Runde 2

Selv om Kofstad måtte bruke to slag mer enn på gårsdagens runde på to over klatret han likevel en plass under fredagens andrerunde av Challengetour-turneringen i Malmö. Og veien er kort opp til en meget sterk plassering for Losby-golferen som virkelig har fått fart i sakene den siste tiden.

Kun to slag har han opp til de syv spillerne som deler syvendeplassen på fire under par, og luken på fem slag opp til engelskmannen Olly Whitely i tet er også for all del overkommelig. Kofstads runde kunne blitt så mye mer hadde det ikke vært for tre bogeys og en dobbelbogey – totalt noterte han seg for solide fem birdies på runden.

– Jeg føler jeg har et ganske bra grunnlag for morgendagen. Det er i helgen det meste skjer, så jeg får kjøre på og se hvor langt en innsats på rundt 120 prosent ender opp de neste par dagene, skriver Kofstad på sin hjemmeside.

Kofstad får selskap på leaderboardet av Fana Golfklubbs Knut Børsheim denne helgen, som kan gi seg et klapp på skulderen etter at han klarte sin første cut på Challenge-touren.

24-åringen ligger på en delt 50. plass, en over par totalt og dermed med gode muligheter til å avansere opp resultatlisten lørdag. Bergenseren fikk en treg start på turneringen med en 74-runde, men skjerpet seg fredag etter å ha gjort fire birdies, samt tre bogeys. Ekstra godt må det smake å være med videre når han vet at han var kun ett slag unna å ikke kvalifisere seg.

En som led den skjebnen var Peter Kaensche, som etter runder på 74 og 75 slag endte på en 97. plass.

Runde 1

Nordmannen ble nummer fem i forrige helgs turnering på Challenge-touren, hans beste plassering noensinne, og det har åpenbart gitt selvtillit. Denne uka er han i aksjon i turneringen The Princess by Schüco i Sverige, der han har åpnet med en runde på to under par.

Det betyr en delt 21. plass, med bare to slag opp til en tredjeplass og fire opp til første. Han mikset en eagle med to birdies og to bogeys på sin åpningsrunde.

Knut Børsheim er også med i turneringen, og han er to slag over på den andre siden av pargrensen. Det betyr en delt 89. plass etter dag én, og han er antakelig avhengig av en runde ned mot fire under par for å klare cuten. Det er han i stand til på en god dag. Peter Kaensche har samme score etter første dag. Flere spillere med det norske flagget på brystet, er det ikke i Sverige denne uka.

Italienske Alessandro Tadini leder på seks under par.