Det skriver han i en oppdatering på sin Facebook-side:

«Etter jeg vant i Slovakia og sikret OL-plassen min og seieren med Oslo GK (i lag-NM journ.anm.) fikk jeg en betennelse i et 16 år gammelt brudd i høyre håndledd. Dette satte meg veldig ut av spill og ødela dessverre mesteparten av sommersesongen. Nå er heldigvis håndleddet ganske bra, men i Kazakhstan fikk jeg en låsning i nakken. Denne løsningen viste seg sannsynligvis å være to (!) prolapser i nakken. Det positive er at det ser ut som noe jeg kommer til å få full kontroll på. Jeg reiser på søndag til Kina for å spille der, og reiser videre til Dubai og Oman for å avslutte sesongen. Det positive er at teknikken ser helt klokke ut, både svingen og puttingen. Jeg har begynt å trene litt rolig igjen, og skal spille noen hull før jeg reiser.Det var alt for nå, jeg går selvfølgelig for å vinne alle 3 turneringene!»

Dermed står Kofstad over denne ukens Hainan Open, men er klar til Foshan Open – årets største turnering på Challenge Tour. Der vil en topp-6-plassering sannsynligvis være nok til å sikre europatour-kortet. Kofstad må spille inn rundt 17 000 euro på tre turneringer for å sikre europatour-kortet.

Det er snaue to uker siden Kofstad måtte trekke seg fra avslutningsrunden av Kazakhstan Open. Det var en av årets største turneringer på Challenge Tour og kunne langt på vei sikret ham European Tour-kortet for 2017. I stedet har han falt til 18. plass på Challenge Tour sammenlagt, 8000 euro bak den viktige topp-15-plasseringen.