Kofstad snublet i innspurten

Det så lenge svært lovende ut for 25-åringen i Marokko.

Av Erik Pettersen:

25-åringen hadde skaffet seg et godt utgangspunkt etter 3. runden, men på søndag trengte han 75 slag på Golf du Palais-banen i den marokkanske feriebyen Agadir.

Dermed ble ikke sisterunden noen stor suksess for Espen Kofstad under Trophée Hassan II i Marokko.

Etter ti hull lå Espen én under for dagen, og sett med norske øyne så det ganske lovende ut. På vei inn mot klubbhuset sa det plutselig stopp og dessverre ble det fire bogeys på turneringens åtte siste.

Det førte til at han falt 13 plasser på leaderboardet, og Losby-spilleren endte på 52. plass, fire over par totalt.

Tyske Marcel Siem trengte en seier denne uken for å sikre en plass blant de 50 beste i verden som får delta i US Masters på Augusta om halvannen uke. Han beholdt ledelsen fra lørdag og vant turneringen på 17 under par, med tre slags margin til finske Mikko Ilonen og David Horsey fra England.

Runde 3

En sterk 3. runde gjorde at Espen Kofstad klatret 19 plasser på leaderboardet på lørdag under Trophée Hassan II i Marokko.

Losby-spilleren senket fem birdies i løpet av dagen og måtte tåle en bogey og en dobbeltbogey. Med to under for dagen ligger han på 39. plass med +1 totalt.

Foreløpig er det tyske Marcel Siem som har tatt kontrollen i Marokko. Han er nå 15 under par, med fire slag ned til nestemann.

Kofstad har bare blitt bedre og bedre for hver runde denne turneringen, og med en knallrunde på søndag kan han virkelig blande seg inn i teten.

Det er nå seks slag opp til en topp 10-plassering, og Espen har tro på at det er mulig å hente inn mange slag.

– Håper på det. Spiller jeg som i dag og blir litt hot på green går jeg lavt, sier han til Norsk Golf.

Hva gjør du riktig denne uken, kontra tidligere?

– Ikke så mye egentlig, gjør det samme. Er sånn med golf at noen ganger spiller man bare ikke bra uansett hvor mye man trener eller tror på seg selv, sier han.

Kanskje innebærer denne turneringen et vendepunkt for Kofstad, som har klart kun én av 6 cuter tidligere i år. Denne helgen er han uansett endelig sikret premiepenger. Sisterunden på søndag avgjør hvor stor sjekken blir

Runde 2

Losby-golferen har misset cuten i sine to siste turneringer, og fått være med i helgespillet i kun en av de seks turneringene han har spilt i 2013. Denne helgen er han endelig sikret en ny sjekk igjen.

Kofstad startet fredagens andrerunde på delt 47. plass, men gjorde et byks opp leaderboardet da han var to under par med syv hull igjen å spille.

Back nine på andrerunden har ofte ødelagt for Kofstad denne sesongen, og igjen skulle sene bogeys true helgespillet. Med tre bogeys fra hans 12. til 17. hull for dagen, var han avhengig av par på det siste hullet for å klare cuten.

Det greide han, og med en over for dagen ligger han tre over par sammenlagt. Det er akkurat innenfor cutstreken på delt 58. plass, 15 slag bak den tyske lederen Marcel Siem.

Siem leder med tre slag på finnen Mikko Ilonen og David Horsey fra England.

Runde 1

Espen Kofstad ligger midt i haugen etter en åpningsrunde over par i kraftig vind i Marokko.

Torsdag var Espen Kofstad i aksjon på Europa-touren igjen, etter å ha ikke kommet med i de siste par ukers turneringer i Asia. I Trophée Hassan II åpnet Kofstad med en runde på to over par.

Losby-golferen gjorde tre birdies, like mange bogeys og en lei dobbelbogey på det 18. hullet på vei til sin 74-runde, som gjør at han deler 50. plassen så langt. Det er innenfor den foreløpige cutgrensen, men også allerede 11 slag bak lederen Marcel Siem fra Tyskland.

– I dag var en en veldig tøff dag! Jeg spilte virkelig bra, og endte opp to over hvor hvert eneste dårlige slag ble hardt straffet. Jeg er ikke stolt over måten jeg avsluttet på i dag, men har lært av det, og beveger meg videre! Håper på bedre vær imorgen og muligheten til å score lavt, skrev Kofstad på sin blogg etter runden.

Siem åpnet med en kanonrunde på åtte under par, og leder med tre slag på nestemann Alvaro Velasco fra Spania. Kofstad ligger fire slag bak topp-10.