Kofstad og Thorp falt tilbake igjen

Hverken Espen Kofstad eller Marius Thorp klarte å fortsette klatringen under søndagens avslutningsrunde i Mugello Tuscany Open.

Kofstad og Thorp startet runden på 14. og 19. plass, og begge hadde før dagens fjerde og avsluttende runde en topp ti-plassering innen rekkevidde. Dessverre gikk ikke alt etter planen, og da dagen var omme befant de seg på 27. og 36. plass.

Kofstad avsluttet med en runde på 73 slag (+2), og falt dermed tilbake til en under for turneringen. Den samme scoren ble det på Thorp som endte ytterlige ett slag bak. Kofstad startet sin runde lovende, og lå to under par for runden etter 13 spilte hull. Fire over par på de fem siste hullene, med blant annet en dobbelbogey på hull 17 ødela imidlertid alt håp han hadde om en plassering i toppen. Med 27. plassen inkasserte Losbygolferen 1 320 euro, drøye 10 000 kroner. Thorp på sin side kunne endelig plukke opp sin første sjekk for sesongen. Den var på 1 050 euro, cirka 8 200 kroner.

Franskmannen Anthony Snobeck som ledet etter tre runder klarte å holde hodet kaldt, og vant til slutt turneringen med en score på 12 under, ett slag foran Chris Lloyd fra England. Beste skandinav ble svenske Leif Westerberg på delt tredjeplass.

Neste turnering på Challengetour-programmet er Madeira Islands Open BPI på Porto Sante i Portugal, som spilles fra 19. til 22. mai.

Runde 3

Etter tre spilte runder av ukens Challengetour-turnering i Italia har Espen Kofstad og Marius Thorp spilt seg opp til henholdsvis 14. og 19. plass.

Det ble identisk score for de to i dag, 69 slag og to under par. Kofstad spilte seg med det opp 23 plasser fra 37. plassen han startet dagen på. Han ligger tre under totalt. 24-åringen gjorde to bogeys og fire bogeys på runden, og har kun to slag opp til en topp ti-plassering. Fem slag foran ligger franskmannen Anthony Snobeck som leder på åtte under.

Marius Thorp som i går klarte sin første cut for sesongen gjorde et enda større byks opp listene. Til tross for fire bogeys på de første ni sørget seks birdies for at han klatret 29 plasser opp resultatlisten til to under par totalt.

Dermed ligger de to nordmenne godt plassert før morgendagens avslutningsrunde, og med godt spill har de begge muligheten til å hevde seg i teten.

Runde 2

Espen Kofstad startet dagen på en delt 16. plass, men måtte se navnet sitt rase nedover resultatlistene med en andrerunde på en over par (71) fredag. Han ligger nå på en delt 37. plass, en under par totalt. Det ble mye par på dagens runde – 16 til sammen,  samt en dobbelbogey og en birdie. Da han hadde rundet ni hull så det farlig ut med tanke på cutgrensen, men han klarte den til slutt med to slags klaring etter å ha gått de siste ni på en under.

Marius Thorp som har hatt en tung sesongstart fikk en ørliten opptur med en runde på 70 slag, en under par. Den tok ham til even totalt, og han klarte dermed cuten med et nødskrik. På sine tre turneringer på Europa- og Challenge-touren i år har han ikke klart cuten noen av gangene, mens nå kan han endelig spille med visstheten om at han ihvertfall ikke flyr tomhendt hjem fra Italia.

En som må dra tomhendt hjem er Peter Kaensche. Med runder på henholdsvis 75 og 74 slag endte han syv over par og 115. plass.

Benn Barham (England) og Jordi Garcia (Spania) leder turneringen på åtte under par.

Runde 1

Espen Kofstad, Marius Thorp, Peter Kaensche og Knut Børsheim er denne uken i aksjon i Mugello Tuscany Open i Italia, og kanskje ikke uventet er det Espen Kofstad som har fått den beste starten. 24-åringen har åpnet turneringen med en runde på 69 slag (-2), og ligger med det på en foreløpig 15. plass.

Det ble mange birdies på Kofstad, seks totalt, og hadde det ikke vært for fire bogeys ville han ha vært i delt ledelse sammen med franskmannen Benjamin Hebert. Runden startet tregt for Losbygolferen som lå en over par etter ni hull, mens tre strake birdies fra hull 10 til 12 fikk ham tilbake på rett spor. Det er jevnt i toppen, og han deler plasseringen sin med intet mindre enn 11 andre spillere. Ett slag dårligere ville med andre ord betydd delt 27 plass, mens ett slags bedring ville tatt ham til nummer åtte.

Lengre bak finner vi Marius Thorp som har hatt en tung sesongstart. Han ligger en over par på en delt 63. plass. Ytterlige to slag bak finner vi Knut Børsheim og Peter Kaensche på en delt 118. plass (+4).

Etter å ha spilt fire turneringer på årets Challenge-tour ligger Espen Kofstad på en 26. plass på tourens pengeliste med 7 190 innspilte euro, 56 000 kroner. Det er de 20 øverste på listen som automatisk kvalifiserer seg til spill til neste års Europa-tour. I fjorårets ET-kvalik endte han som mange husker ett fattig slag fra å komme med på årets utgave av Europas gjeveste profftour.

Vinneren av helgens turnering stikker av med 24 000 euro, snaue 190 000 kroner.