Kom fra sykehuset og vant

Ble sendt til sykehus halvveis.

Denne uken har vært en fysisk og emosjonell berg-og-dalbane for Charlie Beljan, som vant sin første PGA-turnering i karrieren søndag kveld.

Etter fredagens runde ble Charlie Beljan ble lagt inn på sykehus i all hast på med galopperende puls og pustebesvær. Flere ganger i løpet av runden måtte Beljan sette seg ned og hvile. Han ble fulgt av leger og ambulanse hele veien, men gjennomførte den spektakulære runden på 64 slag og sportslig sett var han i en glimrende posisjon før helgen. Dermed stod han overfor et dilemma. Ta vare på helsen, eller kjempe  for seieren og en videre karriere blant de beste i verden.

Beljan kunne ikke gi seg. Før denne helgen hadde 28-åringen hatt en svak debutsesong på PGA-touren og lå på 139. plass på pengelisten. Med kun denne turneringen igjen så det mørkt ut for komme seg inn blant de 125 beste som får beholde det verdifulle PGA-kortet til 2013. Dersom han ga seg hadde løpet vært kjørt. Defor bet han tennene sammen og fullførte med stil.

To dager senere klarte han det utrolige. Han holdt hodet kaldt og vant Children’s Miracle Network Hospitals Classic og kunne feire seieren sammen med kona og sin syv uker gamle sønn.

– Jeg har ikke ord. Jeg trodde ikke at jeg skulle klare å gjennomføre 18 hull på fredag. Jeg trodde ikke at jeg kom til å stille til start på lørdag. Og her er jeg, vinneren av Children’s Miracle Network Hospitals Classic. Det er verdens beste følelse, sa hovedpersonen etter å ha satt den siste putten på det 18. hullet for bogey.

Nå kan han konsentrere seg om å høste flere titler uten å bekymre seg for kvalifisering de neste to årene. Vinnersjekken på snaue 5 millioner kroner kommer sikkert også godt med.

Beljan, som gikk ut i ledelse på Disney-banen Magnolia Course i Florida, hadde en svært turbulent runde med mange bidies og bogeys, men klarte å holde resten av feltet bak seg med en runde på 69 slag, to slag foran Matt Every og Robert Garrigus.

En seier på touren gir deg visse særfordeler, som invitasjon til turneringer arrangert av storheter som Jack Nicklaus og Arnorld Palmer. Beljan har ikke engang fått møte noen av dem enda.

Beljans største ønske er imidlertid å få spille en runde med vår tids beste spiller, en viss Tiger Woods.

– Den store drømmen jeg har hatt siden jeg begynte var å få spille med mr. Tiger Woods. Kanskje han vil vurdere meg som partner for en treningsrunde eller noe nå, sier helgens vinner.