I går kom Norges Golfforbund med en pressemelding der de anbefaler at det ikke gjennomføres aktiviteter på simulator, range eller bane fram til 26. mars.

Men i kommentarfeltet på NGFs facebook-side er det åpenbart at mange synes det er et håpløst tiltak. Til de som latterliggjør grepene som hysteriske og overdrevne har jeg lyst til å si følgende:

Dette handler om mer enn din rett eller lyst til å spille golf de neste to ukene. Det handler også om å vise solidaritet og være med på å ta ansvar. 

Nå sitter folk over hele landet inne i hjemmene sine som en innsats for viruset ikke skal spres. Ikke fordi det er gøy, men fordi det er strengt nødvendig. Men den innsatsen er til liten nytte dersom noen få likevel gjør akkurat som de vil. Dersom noen setter seg i bilen, kanskje plukker opp en kompis på veien, stikker innom en bensinstasjon for å kjøpe baguett og en brus, betaler i proshopen, spiller en runde med tre personer du ikke kjenner fra før, før man stikker hjem igjen. Hvis alle tenker sånn, blir vi aldri ferdig med dette. 

Det handler også om signaleffekt og solidaritet. Når det oppfordres fra NGF til å innstille aktivitet på norske golfbaner fram til 26. mars, bør ikke det være for mye å be om. Verden er i lock-down, grenser stenges, heimvernet er på Gardermoen, skolene våre vil sannsynligvis være stengt resten av skoleåret. I USA er all idrett avlyst, også golf, grensene til Europa stengt,  nye ekstreme tiltak settes inn for hver dag som går. Det er bare én uke siden det meste var «normalt». 

Da virker det ganske virkelighetsfjernt og lite samstemt med resten av samfunnet og resten av folket når man begynner å hisse seg opp over at man ikke får lov til å spille golf. 
Og enda verre er det med de som faktisk trosser anmodningen fra NGF og drar og spiller likevel.

Vi hører om baner som holder åpent, og folk som benytter «anledningen» med karantene og hjemmekontor til å få sneket inn 18 hull i finværet. 

Det er ikke bare umusikalsk. Det er helt ubegripelig håpløst. 

Vi må gjøre en innsats alle sammen, da får vi bare ha den golfrunden til gode. Hvis jeg klarer å være hjemme med barna mine de neste par ukene uten å spille golf, klarer dere det også. 

Dessuten er det ikke noe alternativ.