– Det var så små marginer, og heldigvis gikk det riktig vei, sier Martin Kaymer.

Den tidligere verdenseneren har hatt en tøff sesong uten mye å juble for på golfbanen. Det endret seg forrige helg, da han satte den avgjørende putten i match mot Steve Stricker, og avgjorde Ryder Cup i Europas favør. I ettertid har mange spådd at det er hva som måtte til for at 27-åringen skulle få fart på golfspillet sitt igjen.

Nervene stod i helspenn da Kaymer rullet sin putt fra åtte meter to meter forbi det 18. hullet, men tyskeren holdt nervene i sjakk.

– Det var slik holdningen var på det punktet. Man ønsket ikke bare å slå nærme hullet, jeg ønsket å senke den første putten. Det hadde vært det ultimate. Det er vanskelig å beskrive. Man er så tilstede i øyeblikket, men heldigvis ordnet det seg. Selv om andreputten ble vanskeligere, gjorde det følelsen etterpå desto bedre. Det var så klart mye press, men jeg ser på hva som skjedde som en gave. Det er veldig, veldig sjeldent at man som golfspiller kommer i posisjon for å senke en så viktig putt. Det kommer aldri en viktigere putt resten av livet mitt. Om jeg får sjansen igjen om to år, vet jeg at har klart det tidligere, forklarer Kaymer overfor europeantour.com.

Det eneste han bekymret seg for etter runden var hvordan han så ut på TV.

– Man kunne se følelsene mine. Det var noe helt annet enn da jeg vant PGA-mesterskapet i 2010. Jeg spurte broren min «så jeg gal ut?», for jeg var i en helt annen sone. Jeg har gjenopplevd det noen ganger på TV og YouTube, det så ikke så ille ut!

Kaymer er ikke den eneste Ryder Cup-helten som skal i aksjon når startskuddet går torsdag. Paul Lawrie og Peter Hanson, samt de fire visekapteinene Thomas Bjørn, Darren Clarke, Paul McGinley og Miguel Angel Jimenez spiller og. Det gjør også amerikaneren Dustin Johnson, som vant alle sine matcher på Medinah.

– Vi hadde så sterk lagfølelse på søndagen. Å være en del av en historsisk dag er veldig spesielt, og i den lille sirkelen av spillere og kapteiner, håper jeg at vi kan bevare den sirkelen og ikke prate for mye med andre om seieren. Det var vår seier. Det var veldig spesielt for oss, avslutter Kaymer.

NB! Det skal spilles pro-am denne uken. Knut Børsheim skal spille med eks-alpinist Franz Klammer. De er paret med Paul Casey, og OL-legenden MIchael Phelps. Det kan bety TV-tid for bergenseren!