Tekst: Christian Furu

 

Vi har tidligere omtalt den veldig fine appen TW – My Swing som lar deg analysere svingen. Nå slipper Nike snart NG360, en app som viser hva vi kan forvente fra dem i fremtiden. De skal binde sammen trening, motivasjon, svinganalyse og utstyr – alt vi forholder oss til i golfhverdagen vår. 

 

My Game

Her lagrer du statistikk som snittscore, greentreff, antall putter osv. Du kan måle deg mot andre og mot dine egne tidligere resultater. Nike har hentet inspirasjon fra Playstation og Xbox ved å innføre trofeer som du vinner når du forbedrer statistikken din.

 

My Swing

Du kan selvsagt filme svingen din og dele den med venner, men det mest interessante er at den kan lastes opp til Nike Swoosh Staff. Hvis du er heldig får du analyse og tips fra PGA proer hos Nike. Artig konsept.

 

My Body

Fysisk trening er nok et forsømt kapittel for mange golfere. Nike samarbeider med Gray Institute og gir deg øvelser som er direkte relatert til golf. 

 

My Gear

Utstyr må være med, Nike lever tross alt av å selge køller, baller, sko og alt annet vi trenger. I denne delen av appen skal du få råd om hvilket utstyr som passer for deg. Disse rådene kommer sikkert automatisk ut i fra din statistikk og ditt ferdighetsnivå basert på score og handicap. Nike sier også at Swoosh Staff kan anbefale utstyr og da ser jeg det som mulig at de gjør det basert på svingen du har lastet opp til dem. My Gear skal også ha en «What´s in the bag» del der golfere laster opp bilder av utstyret de har i sin egen bag. Dette er vanlig på golfforum og Nike tar den ideen med seg i NG360.

 

Appen er per dags dato ikke tilgjengelig i Norge og Europa, men den er på vei.