Nostalgi er et velkjent salgstriks også i golf. 

Mange utstyrsleverandører lanserer nye produkter under gamle navn, og det er lett å forstår hvorfor. Har du først elsket en Toyota Corolla, er sjansen stor for at du kjøper Corolla igjen. Samtidig har et langt liv med Hollywood-filmer lært oss at toeren ikke nødvendigvis er bedre enn eneren.

Bygd for lengde

Da Cobra Golf slapp sin forrige LTD-driver i 2016, var det med sterke farger og hull i hodet. Om vi ikke kjøpte all tekno-praten som fulgte i annonsene, var det iallfall én ting som var sant: Driveren gikk langt! Og hovedgrunnen skulle være at driverens sweet-spot, selve tyngdepunktet, var plassert på den «nøytrale aksen» midt i køllehodet.

Teknologien er videreført når Cobra nå slipper oppfølgeren LTDx.

Mer enn noe annet merke har Cobra satt seg mål om å levere drivere som sender ballen lengst mulig. Når Bryson DeChambeau og long-driveren Kyle Berkshire fyller deres reklameplakater, følges det også opp av forskning og utvikling som underbygger de fagre løftene.

Når tyngdepunktet plasseres på den nøytrale aksen, verken over eller under, overføres all energi i balltreffet til ballen. Det øker hastigheten, reduserer spinn og sender kula høyt og langt – forhåpentligvis nedover fairway.

For det er i de tilgivende egenskapene som LTDx-driveren virkelig skal være forbedret sammenlignet med sin forgjenger.

Fire ulike modeller

Fire ulike modeller sørger for at alle kan finne sin favoritt i den nye serien. 

  • Standardmodellen lanseres som en drivingmaskin for massene, med stort hode (460 cc), høy utgangsvinkel og et oppsett som har ett mål for øyet – å sende ballen langt og rett. 
  • LS-varianten for de bedre spillerne er mer tradisjonelt utformet, med lavere spinn og høyde, og mer egnet for å forme slagene. 
  • LTDx Max er tilnærmet lik standardutgaven, men er satt opp med «draw-bias» for å motarbeide slicen. 
  • I tillegg tilbyr Cobra – populært nok – en egen damemodell av den nye driveren. Og selv om fargene er annerledes på damemodellen, er mantraet det samme: Den går langt, høyt og rett.

Under overflaten har Cobra gjort en rekke større og mindre forbedringer. Bruk av AI-teknologi (Artificial Intelligence) er blitt stadig vanligere i bransjen, og er benyttet også her. Det såkalte H.O.T. Face-konseptet med variabel tykkelse i slagflaten er tatt med videre fra selskapets E9-drivere. Og resultatet er en driver som gir høyere ballhastigheter også der majoriteten av golfspillere ofte treffer – utenfor sweet spot.

Et stort utvalg av fairwaywood, hybrider og jern kompletterer LTDx-familien. Jernene kan leveres med variabel skaftlengde eller i One Length-versjon der alle skaftene er like lange.

LTDx-driveren lanseres i midten av februar og får en veiledende pris på 5299 kroner.