1 876 dager siden forrige gang, brølte tigeren endelig igjen. Seieren i Tour championship var hans 80. seier på PGA-touren.

– Det var en kamp. Jeg elsket hvert sekund av det. Fighten og de vanskelige forholdene. Jeg elsker alt sammen, sier en følelsesladd Tiger til NBC.

Til tross for at 42-åringen rakk å gjøre det spennende på slutten, vant han til slutt turneringen med to slags margin til andremann Billy Horschel.

– Det var vanskelig å ikke gråte på det siste hullet. Jeg kunne jo fortsatt slå ballen out of bounds. Men da jeg traff greenen på det 18. hullet, kunne jeg tillate meg å juble, sier vinneren.

LES OGSÅ: – Det har vært tøft. De siste årene har ikke vært enkle

Ledet med tre

Før den avsluttende søndagsrunden i Tour championship ledet Tiger med tre slag på Rory McIlroy og Justin Rose.

På finaledagen spilte den gamle mester akkurat slik han skulle fra start av, med stødig pargolf samtidig som de nærmeste konkurrentene rotet seg bort.

Med fire hull igjen å spille – etter å ha notert seg for to birdier, én bogey, og resten par – ledet 42-åringen med fire slag. Han så ut til å ha full kontroll.

To bogeyer

Så kom nervene. Først en bogey på hull 15. Så en ny bogey på hull 16, der han har hatt for vane å tulle det til hele helga. Så, på det 17. hullet landet han utslaget i den høyre roughen.

– Jeg trodde ikke dette kunne bli spennende, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud med en plutselig skepsis i stemmen.

Skulle nervene likevel ta overhånd? Innspillet var heller ikke bra, og da Tiger gjorde seg klar til å chippe inn for å redde par, blitzet det i mobiltelefoner.

Tiger Woods feirer med caddien Joe LaCava. (Foto: Getty Images)

Mesterlig chip

Kanskje på mer enn noe annet tidspunkt viste Tiger hvor mye som stod på spill. Han tok seg en solid pause før han gjorde seg klar til å chippe på nytt.

Chippen var perfekt, metersputten var midt i koppen, og Tiger kunne pustet ekstra.

Fra klubbhuset fulgte nok Billy Horschel spent med, etter sin 66-runde. Før hull 18, et enkelt par 5-hull, hadde Tiger to slag å gå på.

Tigers smil etter metersputten på det 17. viste at han tenkte mye av det samme.

– Det var matchvinnerputten, ropte Eurosport-kommentatoren.

Vinnerputten

Utslaget på det 18. hullet var perfekt. Og selv om innspillet havnet i bunkeren, var det ingen tvil.

Mens Tiger Woods kjempet sin egen kamp, foregikk det en helt annen kamp i flighten foran. Med en plassering blant de fem beste, ville Justin Rose sikre seg sammenlagtseieren i FedEx cup, og åtti millioner kroner.

Verdenseneren hadde hatt en dårlig dag på jobb, men viste seg fra sin aller beste side da det gjaldt som mest. Engelskmannen måtte spille de to siste hullene på én under par, hvis ikke ville Tiger – utrolig nok – vinne FedEx cup også.

Åttimillionersmannen gjorde jobben, og overlot scenen til den største av de største.

Den største av de største

Tiger landet bunkerslaget et par meter unna flagget. Sjelden har smilet vært større, og den røde vinnerskjorta rødere.

– I starten av året så det tøft ut. Men jeg fant svingen min, fant ut av det og fikk troen på å kunne vinne igjen, sier Tiger.

Seieren gjør at Tiger Woods (80) er to seire på PGA-touren unna Sam Sneads rekord (82).

Leaderboard