I konkurranse med åtte andre forhåndsnominerte baner valgte flertallet av de som stemte på Kongsvingers Golfklubb. Beviset ble overlevert styreleder Nils Gunnar Venneberget ved en stor bankett på La Manga Club i Spania i slutten av november.

– Priser som dette er en stor anerkjennelse av det store arbeidet vi legger ned. Dette er en stor bonus for klubben, og ikke minst en anerkjennelse til vårt dyktige banemannskap med banesjef Johnny Svensson i spissen, og vår trofaste dugnadsgjeng, sier klubbens daglige leder, Daniel Larrson, til Norsk Golf.

– For en liten klubb som oss betyr det svært mye at våre gjestespillere og medlemmer setter pris på anlegget vårt og har stemt på oss også denne gangen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Daniel Larsson er godt fornøyd med at banen hans er blitt stemt frem som Norges beste. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

I tillegg til Kongsvingers GK var også Bjaavann GK, Kragerø GK, Kvinesdal og Omegn GK, Losby GK, Meland GK, Miklagard Golf, Oslo GK og Stavanger GK nominbert.

Det er ikke et uavhengig ekspertpanel som stemmer frem vinnerne av World Golf Awards, men gjester og medlemmer som har spilt banen.

Vinnerne av kåringene stemmes frem via World Golf Awards sine nettsider. Alle nominerte klubber får også tilsendt en link hvor man kan «booste» denne avstemmingen ut mot sine gjester og medlemmer, og oppfordre spillere til å stemme på deres bane.

– Betyr ikke dette at klubbene som er flinkest til å markedsføre prisutdelingen ut til sine medlemmer og gjester er de som kommer til å vinne?

– Vi har faktisk ikke vært de mest aktive på dette de siste årene, så det har vist seg at veldig mange gjester får med seg dette og stemmer på oss, sier Daniel Larsson.

Det pleier å være stor uenighet om hva som er det beste golfanlegget i Norge. Da svenske Golf Digest gjennomførte en kåring i fjor, rangerte de Miklagard, Holtsmark og Oslo som de beste i Norge. På nettsiden Topp 100 Golf Courses er det Miklagard, Oslo og Stavanger som stikker av med de øverste plassene.

Norsk Golf har aldri kåret Norges beste golfbane, men i fjor hadde vi en stor rangering av Norges 100 beste golfhull. Den kan du lese her.

To andre norske aktører stakk også av med priser under World Golf Awards. Kragerø Resort ble stemt frem som Norges beste golfhotell, mens Ola Axelssons Golfreiser ble stemt frem som den beste golfreiseoperatøren.