I England: Christian Døvle


Med sin blytunge rough er Royal Lytham & St. Annes kjent for å belønne den som spiller stødig fra tee til green. Torsdag viste Tiger Woods viktigheten av å holde ballen i spill. Stort sett utstyrt med toerjern fra tee, misset han kun en fairway i løpet av runden, traff 15 greener, og unngikk samtidig alle av banens 205 fryktede pot-bunkere. 

 

Da han en sjelden gang dro opp treerwooden på det 15. hullet misset han dagens eneste fairway, og ble straffet med dagens eneste bogey.

 

Tidligere i runden så han ut til å være på vei mot noe stort da han lå fire under par etter de første syv hullene. Så møtte han, eller nærmere bestemt putteren, veggen.

 

Med ti par og en bogey på de siste 11 hullene er han nå i klubbhuset med en 67-runde, noe som holder til en delt fjerdeplass – tre slag bak lederen Adam Scott.

 

Les også: Scott i klubbhusledelsen 

 

Dette var femte gang på sine seks siste The Open-starter hvor Woods åpnet med en runde på 60-tallet. To av dem endte han opp med å vinne, på St. Andrews i 2005 og Royal Liverpool året etter. I Liverpool tok han i bruk samme konservative taktikk som har tjent ham godt så langt.

 

– Jeg spilte bra. Jeg er akkurat der jeg trenger være. Jeg er bare tre bak, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sa Woods i presseboksen etter runden.

 

Det eneste han hadde å utsette på runden var lengdekontrollen på greenene. På de siste ni rotet han bort en rekke korte birdiemuligheter.

 

– Jeg slo puttene bra, men hastigheten min var ikke helt der på greenene. Alle puttene mine startet på rett linje, men de var stort sett 15 centimeter for korte.

 

Woods jager fortsatt sin 15. majortittel. Han har vunnet tre ganger på touren i år, men har ikke vunnet en major siden U.S. Open-tittelen i 2008.