Korda festet grepet om seieren med en magisk 62-runde torsdag der hun hadde mulighet til en 59-runde på hull 18. Etter det så hun seg aldri tilbake, og med 69 slag på tredjerunden tok hun med seg en tre slags ledelse til lørdagens avslutningsrunde.

Der gjorde hun det spennende da hun pådro seg en dobbelbogey tidlig i runden, men 23-åringen svarte med å vise umiddelbart hvorfor hun er verdensener: Korda kontret med tre birdier på rappen, og selv om det ble en bogey på hull 11, tok det ikke lang tid før hun svarte igjen med enda en birdie på hull 13.

Etter tre par på ble det et 45 minutter langt avbrudd i spillet på grunn av dårllig vær idet Korda slo ut på det nest siste hullet. Da hun kom tilbake igjen, fullførte hun hullet på par samtidig som hennes nærmeste utfordrer Mone Inami fra Japan gjorde birdie slik at det stod helt likt før det siste hullet.

Inami, som spilte i gruppen foran Korda, gjorde imidlertid bogey på det siste hullet, og da Kordas innspill fant hjertet av greenen kunne hun toputte enkelt fra åtte meter for å sikre seieren med ett slag over hjemmehåpet Inami, som beseiret bronsemedaljist Lydia Ko fra New Zealand i omspill.

Ko også sølvmedalje i Rio-OL i 2016. Det gjør henne historisk som den første golfspilleren noensinne med to OL-medaljer.

Kordas gullmedalje kommer bare seks dager etter at hennes landsmann Xander Schauffele kunne sette tennene i det edleste metallet selv, og seieren hennes er den første amerikanske gullmedaljen for kvinner i golf siden år 1900.

– Jeg vet ikke helt når dette kommer til å synke inn. Men det er helt vilt når jeg ser tilbake på det, sa Korda etter seieren om prestasjonen hennes i OL og sesongen for øvrig.

(Artikkelen fortsetter under)

(Foto: Getty Images)

Ekstrem idrettsfamilie

Nelly Korda har nå vunnet fire ganger denne sesongen, og OL-gullet kommer bare en halvannen måned etter at hun tok sin første majorseier i Women’s PGA Championship.

Majorseieren i juni markerte slutten på den asiatiske dominansen på toppen av den offisielle verdensrankingen. Korda ble den første amerikanske verdenseneren på syv år, og under OL i Tokyo representerte hun USA sammen med sin storesøster Jessica, som ble nummer 15.

Korda er medlem av det som må være verdens råeste idrettsfamilie. I tillegg til at Nellys seks år eldre storesøster Jessica er rangert som den 14. beste spilleren i verden, hadde deres 20 år gamle lillebror Sebastian, som nylig tok sin første ATP-seier i tennisturneringen Emilia-Romagna Open, lenge også mulighet til å kvalifisere seg til OL.

Supersøsknene er barn av den tidligere tsjekkoslovenske tennisspilleren Petr Korda, som ble verdenstoer i tennis og vant grand slam-turneringen Australian Open i 1992, og Regina som var topp-30 i verden før karrieren ble ødelagt av skader.

(Artikkelen fortsetter under)

Storesøster Jessica var først ut av alle på den 18. green for å gratulerere Nelly med seieren. (Foto: Getty Images)

Daffinrud: – Jeg er veldig stolt

I motsatt ende av leaderboardet på Kasumigaseki Country Club ble det sisteplass på Tonje Daffinrud, som fikk turneringen ødelagt av to brutale 81-runder onsdag og fredag. Daffinrud lå helt sist fra start til slutt i turneringen, men viste bedre takter på sisterunden med 74 slag, tre over par. Hun endte totalt 25 over par, syv slag bak spilleren på nest sisteplass og til slutt hele 42 slag bak vinneren Korda. 

– For mange år siden satte jeg mål om å bli en olympier. Denne uken oppnådde jeg det målet, og jeg er veldig stolt av det! I ukene før Tokyo jobbe jeg så hardt for å få spillet mitt på plass både fysisk og mentalt, men jeg har slitt, og det ble synlig denne uken. Det er vanskelig å akseptere, men når jeg ser tilbake på det, vet jeg at jeg ikke kunne ha gjort noe annerledes. Jeg vil se tilbake på denne uken som en enorm opplevelse, og det setter jeg pris på, skriver Daffinrud på Instagram.

Det er liten tvil om at Daffinrud, som til daglig spiller på Ladies European Tour – verdens fjerde sterkest rangerte golftour for kvinner – reiste til Tokyo som «underdog». Etter en turbulent start på 2021 mistet Daffinrud OL-plassen like før deadline for uttaket, men kom med i siste liten som reserve etter at en spiller trakk seg fra turneringen.

Daffinrud fikk en verst tenkelig start på 2021-sesongen da hun pådro seg et magevirus i sesongåpningen i Sør-Afrika i mai og endte opp på sykehus. Den satte henne kraftig tilbake fysisk, og i turneringene hun har spilt siden, fikk hun det ikke til å stemme. Så langt i år står hun med to klarte cuter på fem turneringer, og 35.-plassen i Italian Open i mai er hennes beste resultat. Snittscoren hennes på europatouren har vært på 74,17 slag, cirka to over par per runde.

Leaderboard