Frem til i fjor har Christer Bengtsson Herou hatt ansvar for Norges Toppidrettsgymnas sin golfsatsing nærmest på egen hånd. Det siste året har han imidlertid fått hjelp av proffspiller Peter Kaensche til å utvikle elevene på golflinja videre. 

Nå forsterker NTG golfstaben ytterligere med Anders Kristiansen, som selv var NTG-elev fra 2006 til 2008. Kristiansen er i dag tilknyttet Moss & Rygge GK, men skal kombinere jobben i sitt akademi med å være ressurstrener på NTG Golf Bærum.

– Anders Kristiansen blir et meget bra komplement til støtteapparatet for elevene ved NTG. Anders har høy og relevant kompetanse fra jobben med toppspillere ute i Europa. Vi gleder oss til å jobbe med Anders og er sikre på at han kommer til å bidra med mye positivt, sier sportssjef ved NTG Golf, Christer B. Herou.

Kristiansen jobber også som trener for europatour-spiller Marianne Skarpnord og har også samarbeidet med PGA Tour-stjernen Alexander Norén.

Nå sier han til Norsk Golf at han gleder seg til å bidra til skolen som betydde mye for hans egen utvikler som ung golfspiller. 

I dag trener han spillere i alle aldere og på alle nivåer i sitt akademi, men legger ikke skjul på at hjertet brenner ekstra for å hjelpe unge spillere.

– Jeg har vært gjennom ulike klubber og systemer opp gjennom årene og tar med meg mange nyttige erfaringer, og jeg har selv opplevd hva som funker og ikke. NTG var med på å skape min treningshverdag. Det var der jeg virkelig lærte meg verdien av å trene hardt. Nå er det elleve år siden jeg prøvde å snike meg unna lærerne i korridorene der, og nå gleder jeg meg til å kunne gi tilbake.

Ingenting er kulere enn å få frem dem som «ingen» har hatt tro på

Anders Kristiansen

Kristiansen sier det foreløpig er uklart hvor stor rollen hans blir i omfang, men han kommer til å kombinere jobben i sitt eget akademi med å veksle mellom å være til stede hos NTG i Bærum og ha heldagstreninger med NTG-elevene hjemme hos seg på Evje.

Et av målene hans med jobben er å få frem talentene som har havnet litt under radaren.

– Da jeg var junior, var jeg blant spillerne som fikk alt av ressurser. Nå blir det satset mye mer på bredden i norsk golf, og det synes jeg er veldig spennende og riktig.

– Jeg ønsker å vise at man kan bli veldig god i golf selv om du ikke er best på Narvesen- eller Srixon Tour når du er 15 år gammel. Målet er ikke å bli best mulig når man er yngst mulig. De fleste brenner seg ut når de er 18-20, men da skal det jo være 25 år igjen av karrieren. Jeg håper vi kan klare å løfte frem underdogene og de som ikke er superstjerner som 15-åringer. Ingenting er kulere enn å få frem dem som «ingen» har hatt tro på, konstaterer Kristiansen.