Den «vanlige» veien for norske golftalenter har de seneste årene har vært grunnskole, etterfulgt av golflinje på idrettsgymnas som Wang eller NTG, før spill på college i USA.

 

I høst flyttet stortalentet Andreas Halvorsen (Larvik GK) til USA – men et par år tidligere enn det som har vært vanlig for norske golfere.

 

Der har han blitt fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass..

 

– Målet med akademiet er å installere en vinnermentalitet hos sine elever, og forberede dem på påkjenningene og stresset som følger med collegegolf, skriver akademiet om seg selv på sine nettsider.

 

Hver mandag til fredag tar elevene del i et krevende program som består av skole, golf, fysisk trening, ernæring og selvstudier, der konkurranse hele tiden skal være i fokus for spillerens utvikling. Helgene går til egentrening og turnering.

 

(Les mer om akademiets program her)

 

I helgen deltok Halvorsen i turneringen FCWT at Disney’s Lake Buena Vista. Der vant han sin første turnering siden han flyttet over til USA. Halvorsen måtte ut i omspill David Baker, hvor han slo amerikaneren med en toputt for birdie på det første omspillshullet. Larviksgutten avsluttet med en runde på tre under par, og endte -4 sammenlagt.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm sier til Norsk Golf at resultatet gir Halvorsen startbillett til to av de større AJGA-turneringene (American Juniors Golf Association). Det var bare vinneren som kvalifiserte seg videre.

 

– Det er en sterk prestasjon av Andreas, spesielt så kort tid etter at han flyttet over. Jeg prater med ham en gang i uka, og han sender meg over video av noen svingen sin. Han trives godt, og har gjort det veldig bra på skolen så langt, sier Diethelm.

 

Diethelm forteller at han bor med fire andre gutter som også er elever ved akademiet. De er også hans reisepartnere når det er turnering. Skolen legger stor vekt på selvstudier, men med mye prøver og oppfølging underveis. Når de er ferdig på skolen på ettermiddagen, ligger golfbanen en kort sykkeltur unna.

 

Diethelm er imponert over modenheten han viser, og at han tør å flytte alene til USA i en alder av bare 17 år.

 

– Det er tøft gjort av han. Han pratet mye med meg før han bestemte seg, og jeg sa det bare er kult at noen tør å teste en annen vei enn alle andre. Han kommer uansett hjem og spiller turneringer om sommeren for å representere landslaget. Han får bare ikke vært med på så mange samlinger, sier Diethelm til Norsk Golf.