Landslaget på plass i Spania

Våre gutter og jenter spiller denne uken historisk turnering på Sotogrande.

Denne uken spiller våre landslagsspillere European Nations Championship (Sherry Cup). Guttelagene kan stille med fire deltagere i ett lag, der den dårligste scoren i laget blir strøket for hver runde. Jentene kan stille med maks tre spillere på laget, og der er gjelder kun de to beste resultatene hver dag.

Det ble en tung start for begge de norske lagene i Spania. I første runde var Kristoffer Reitan best med sin 79-runde, mens Kristoffer Venturas 81-runde ble strøket i lagresultatet. Viktor Hovland og Kristian Krogh spilte begge tellende 80-runder. Marthe Wold og Kristin Simonsen førte begge ned 80 slag da Sandra Nordaas sin 88-runde ikke ble tellende i lagresultatet.

Dag to viste våre norske håp seg fra en helt annen side. Kristoffer Reitan fyrte av en herlig 69-runde, og både Hovland og Krogh fikk sine runder tellende med henholdsvis 74 og 72 slag. Venturas 75-runde ble strøket. Jentene viste de samme taktene og Sandra Nordaas tok føringen i det norske laget. Med en 71-runde forbedret hun scoren med hele 17 slag! Wold signerte for 77 slag mens Simonsens 83-runde ikke ble tellende. Godt spill av våre unge talenter.

Gutta fortsatte å vise gode takter på lørdag. Reitan, Hovland og Ventura hadde tellende runder på henholdsvis 75, 77 og 78 slag, og denne gangen ble Krogh sin 82-runde strøket. Dermed ligger guttelaget på 12. plass etter tre spilte runder, der Italia leder sammenlagt. Dessverre gikk det tyngre for jentene. Marthe Wold og Sandra Nordaas sine runder på 81 og 86 slag var tellende, mens Kristin Simonsens 87-runde ikke teller. Blant jentene er det Spania som leder, mens våre norske ligger på 10. plass.

Kristoffer Reitan er imidlertid godt med individuelt. Med sine tre scorer på 79-69-75 ligger han åtte slag bak førsteplassen og seks slag bak topp-3. Dette er absolutt innenfor rekkevidde for den lovende Oslo-spilleren. Av jentene er Wold er den beste av de norske så langt. Med sine tre tellende runder på 80-77-81 ligger hun i skrivende stund på 19. plass.

Turneringen startet i 1970 og har siden den gang blitt vunnet av noen vi i dag betrakter som verdens beste golfspillere. Padraig Harrington, Rory McIlroy, Francesco Molinari og Carlota Ciganda har alle vunnet én gang på denne banen, mens Sergio Garcia og Maria Hjort vant i sin tid to år på rad.

Siste runde spilles i dag og er allerede i gang.