Denne uken spilles en litt annerledes turnering på European Tour: World Super 6 i Perth. De første dagene blir det 54 hulls slagspill som vanlig, men siste dagen spilles «vinn eller forsvinn»-matcher over seks hull.

– Jeg synes det er bra at vi prøver litt nye ting, og jeg tror det kommer til å bli veldig morsomt for publikum og TV-seerne, sier verdensellever Alex Norén, turneringens høyest rangerte spiller.

Den virkelig store nyvinningen på årets European Tour kommer imidlertid i starten av mai. Turneringen GolfSixes på Centurion Club utenfor London blir en golfturnering langt utenom det vanlige.

16 land representeres av tomannslag som møtes i sekshulls-matcher. I tillegg kommer alle spillerne til å måtte ha på seg mikrofon. Det vil også spilles musikk hele runden og skytes fyrverkeri fra første tee.

– Det er helt klart at den beste atmosfæren i golf er annen hvert år når Ryder Cup spilles, og vi skal forsøke å gjenskape litt av den nasjonale gløden med dette formatet, sier europatour-sjef Keith Pelley til sportsbusiness.com.

Spilleformen blir greensome; begge spillerne slår ut og deretter velger de ball. Den best rangerte spilleren fra hvert land får velge sin medspiller.

Første dagen spilles gruppespill lignende Champions League i fotball. Seier gir tre poeng, uavgjort ett poeng og tap null poeng. Andre dagen blir det sluttspill for de beste lagene.

– Golfen behøver å moderniseres, og å introdusere nye innovative spilleformer er en måte å oppnå det målet på, slår Pelley fast.