Det er ikke få golfere som synes at sakte spill er en av golfens største frustrasjoner. Men mange synes også det er minst like irriterende med stressede golfere som puster deg i nakken for å rekke rundt på under fire timer. 

«Kampen» mot sakte spill har vært på agendaen til golfens internasjonale styringsorganer i flere år. De har sett på ulike muligheter til å korte ned tiden på golfrunder, både blant hobbygolfere, amatører og profesjonelle. Men hva med dem som ikke klarer (eller ønsker) å spille raskere?

Da Norsk Golf i fjor sommer skrev en artikkel med ulike tips til hvordan man kan unngå sakte spill, fikk vi en rekke kommentarer fra lesere som sa de var lei av stress på golfbanen.

En av leserne uttalte at kravet om å spille raskt har gått ut over gleden av å spille golf – som egentlig skal være en deilig avkobling fra en ellers stressende hverdag.

Det er alltid rolig med banereservasjoner på fredag ettermiddag, så vi tenkte vi kunne utnytte tiden og tilby en annerledes type golf

Dennis Sandström

Det er det nok mange som kjenner seg igjen i – spesielt de som er helt ferske i golfsporten og rett og slett ikke makter å spille noe raskere.

Nå har Sandnäset Golfklubb i Jämtland i Sverige lansert et konsept som også skal ivareta denne gruppen golfspillere. Det skriver Svensk Golf. 

På fredag ettermiddager er banen holdt av til såkalt «Slow Golf». Målgruppen er nybegynnere, eldre og barnefamilier.

– Vi arrangerer dette for dem som ønsker å slippe å stresse på golfbanen. Det er alltid rolig med banereservasjoner på fredag ettermiddag, så vi tenkte vi kunne utnytte tiden og tilby en annerledes type golf, sier klubbens banesjef, Dennis Sandström, til Svensk Golf.

Klubben kommer til å informere alle spillere som går ut på banen på fredag ettermiddager at runden kommer til å ta lang tid – og at det er gjort bevisst.

Spillerne blir i stedet oppfordret til å ta seg tid til å nyte golfrunden. Vanligvis har Sandnäset GK åtte minutters intervaller mellom starttidene. På fredags ettermiddager blir det over et kvarter mellom gruppene.

– Dette er en måte for oss å få inn nye golfere på, konkluderer Sandström overfor Svensk Golf.

Er det nye konseptet noe som bør testes ut i norske golfklubber? Si din mening i kommentarfeltet under!