Garmin norgescup//

Lyn og torden stopper ikke Herman og Sofie 

Denne helga spilles årets andre Garmin norgescup på Moss & Rygge golfklubb. Både været og spillet er tidvis strålende.

Årets andre Garmin norgescup spilles på Moss & Rygge golfklubb.
Publisert Sist oppdatert

Med to planlagt runder på lørdag, og finalerunde på søndag, er det ikke rom for mange forsinkelser for de 84 startende herre- og kvinnespillerne. På forhånd og underveis ble det meldt om magisk vær og strålende sol. 

– Solen skinner, banen er preppet og 84 spillere er klare for å jakte pinnene, skriver Garmin norgescup på facebook.

Spillerne kastet ikke bort tiden, og ettersom birdie etter birdie rullet i, strålte scorekortene i kapp med været i det som er det øverste nivået for turneringsgolf i Norge.

Huus i ledelsen

I herreklassen var det Herman Huus (Losby GK) som kom best i gang, med en åpningsrunde på 64 slag. Dermed ledet Huss med fire slag på Joachim Larsen Tegner (Asker GK) og med fem slag på Frithjof Astorp Rasmussen (Grini GK), som fulgte nærmest.

Etter en kort spisepause var det på-en igjen med lørdagsrunde nummer to, og det skulle ikke stå på dramatikken. Huus greide ikke på følge opp den strålende åpningsrunden, og leverte en andrerunde hele ni slag dårligere enn den første. Huus står med elleve birdier på 36 hull.

Dermed er det spenning i toppen av herreklassen før siste runde.

For etter 36 hull har Huus kun to slags ledelse til nærmeste konkurrent; Simon Storstein Dahl (Ålesund GK), som leverte den beste andrerunden av samtlige (67 slag), og ytterligere ett slag til Kristoffer Talje Lie (Hafjell GK).

Hele seks spillere ligger under banens par etter to runder, og det er kun sju slag som skiller de ni beste.

Engesæths jerngrep

I kvinneklassen er det foreløpig ikke like jevnt som i herreklassen. Det skyldes Sofie Bindner Engesæth (Oslo GK) som har festet et jerngrep rundt seieren. Etter lørdagsrunde nummer to, leder Oslo-spilleren med sju slag ned til Celine Brovold Sanne (Asker GK) og Maren Farbu (Losby GK).

Ingen i hele startfeltet har gjort flere birdier enn Engesæth (tolv) etter 36 hull, og hun er eneste jente under banens par i skrivende stund (-4). I kvinneklassen er det seks spillere innenfor ni slag.

Lyn og torden førte til sytti minutters utsettelse, men i skrivende stund ser alle spillerne ut til å rekke å gjøre seg ferdig med 36 hull på lørdag.

– I dag har vi et magisk vær til tross for noen utfordringer med lyn og torden, skriver Garmin norgescup på facebook.

Powered by Labrador CMS