47 år gamle James Kingston har riktig nok en rekke gode plasseringer å vise til, men i denne turneringen er han med på sponsorinvitasjon. -6 var en glimrende runde som plasserte ham alene i tet. Finske Mikko Illonen har vist bra form i det siste, men det må sies å være en overraskelse hvis han skulle ligge i toppen når vi gjør opp status etter 72 hull.

 

For på Wentworth blir det nok spilt 72 hull, i motsetning til andre steder i verden. De sliter med dårlig vær også i England. Spillet ble stoppet på grunn av lyn like etter en ekstremt nøyaktig anmeldt regnbyge kom klokken 12.30 lokal tid. Nesten alle fikk gjennomført hele førsterunden. En av dem som må tidlig ut fredag morgen er vår egen Espen Kofstad som ligger på +1 etter 15 hull.

 

Thorbjørn Olesen var tourens heteste spiller i starten av sesongen. +4 var nok skuffende men formen er ikke på topp. Ian Poulter viste i Bulgaria forrige uke at også han har hode og kropp på feil sted. +4 også på matchspesialisten. Luke Donald hadde det enda tyngre. Første ni gikk unna på +5, etter 18 ble det +6. 

 

Det nord-irske superparet McDowell og McIlroy har måttet kommentere ryktene om at Rory skal skifte managementselskap. Et rykte som ble startet av bestekompis GMac. Det er ekstremt fokus på alt golfstjernene sier. +2 på begge spillerne i dag kan enten være et arbeidsuhell eller et resultat av det negative fokuset.

 

Dagens slag kom fra Ernie Els på hull 8. Han senket innspillet for en eagle. Nydelig utført av The Big Easy. At den kom 45 sekunder etter at gruppen Garcia/Donald/Fernandez-Castano hadde gått av den samme greenen med dobbel/dobbel/bogey gjorde øyeblikket enda bedre.

 

Litt kontroverser ble det tid til. George O’Grady er sjefen for European Tour. Og han er den stjernen som har det største problemet etter torsdagens runde. Hans kommentater til Sergiosaken ble ikke godt mottatt i USA.

 

– Vi aksepterer alle raser på European Tour.

 

– De fleste av Sergios venner er fargede.

 

– Vi ser ingen grunn til å ta videre grep i saken med Sergio.

 

Ordet ‘colored’ er spesielt negativt ladet i USA. Og videre grep kan de ikke ta siden de ikke har tatt noen grep i utgangspunktet. Det er kjedelig at årets høydepunkt for European Tour skal få så mye negativ oppmerksomhet, men de ber dessverre om det selv.

 

Alle som heller vil fokusere på god golf kan følge sendingen på Viasat Golf fra kl.11 til kl.19. Alltid entusiastiske Per Haugsrud kommenterer.