Suzann Pettersen var med på å dra lasset for Europa i åpningsdagen av Solheim Cup, og spesielt i fourballrunden måtte hun grave dypt da hennes lagvenninne Carlota Ciganda aldri fikk det helt til å stemme.

 

Les også: – Det er slike dager du trener for!

 

Etter 36 lange hull fredag, var det duket for 18 nye allerede lørdag morgen. Der røk Tutta og Beatriz Recari på sitt første nederlag for turneringen, med 2&1 tap for Michelle Wie og Brittany Lang.

 

– Jeg synes Beatriz og jeg spilte bra, men vi misser et par avgjørende muligheter på 15 og 17. Det ble utslagsgivende for vår match, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Tutta fortalte på slutten av fredagen at hun var sliten og foretrakk og ikke spille 36 hull to dager på rad. Det respekterte kaptein Liselotte Neumann, som dermed sparte sitt antatt beste kort i ettermiddagens fourball. Det til tross for at USA dro innpå ett poeng tidlig på dagen, og dermed bare lå ett poeng bak Europa.

 

Men takket være en fantastisk ettermiddag leder Europa nå med fem poeng før søndagens singelrunder, og er på god vei til å ta Europas første Solheim Cup-triumf på amerikansk jord noensinne.

 

«Alt» rullet i

 

Det beste ble spart til slutt da Karine Icher senket en monsterputt fra utenfor green for birdie på det 18. på slutten av dagen for å slå Cristie Kerr og Morgan Pressel sammen med Beatriz Recari. 

 

Nå trenger Europa bare tre seiere og en uavgjort fra de 12 singelmatchene for å skrive historie søndag.

 

For de europeiske høydepunktene kom som perler på en snor: 17 år gamle Charley Hull senket en birdieputt på det 17, som hjalp henne og partneren Jode Ewart Shadoff til seier over Paula Creamer og Lexi Thompson.

 

– Det var en virkelig god match, og det 17. var utrolig. Jeg har aldri hatt hole-in-one før, men trodde det utslaget skulle gå i hullet, sa Hull etter at seieren var i boks.

 

Hedwall historisk?

 

Eller hva med utrolige Caroline Hedwall? Svensken har spilt alle fire matchene, og vunnet hver eneste en. Slår hun Michelle Wie i singlerunden søndag blir hun tidenes første spiller som vinner alle fem matcher i en og samme turnering.

 

– Dette har vært en fantastisk uke så langt, og jeg nyter hver eneste match. Det er alltid gøy å vinne, sier Hedwall som også var en viktig brikke da Europa vant på Killeen Castle for to år siden.

 

Også Carlota Ciganda da, som slet kraftig da hun spilte med Suzann Pettersen fredag. Liselotte Neumann sa før turneringen at hun ønsket å gjøre alle varme i trøya før søndagens singelrunder der alle skal spille, og viste spanjolen fornyet tillit lørdag ettermiddag.

 

Hun spilte i dagens siste match sammen med Azahara Munoz, mot Angela Stanford og Gerina Piller. Hun senket en birdieputt på tre og en halv meter på det siste for å få ettermiddagens fjerde europeiske poeng opp på tavlen.

 

– Jeg elsker å vinne, og jeg elsker å slå amerikanerne. Det var definitivt en tøff dag, men vi vant poenget og det er det viktigste, sier Ciganda.

 

Fikk betalt

 

Liselotte Neumann var naturlig nok fra seg av begeistret for hvordan hennes lag knuste de amerikanske forhåndsfavorittene.

 

– Det er en fantastisk følelse. Jeg er så stolt av de alle. Jeg hadde aldri sett for meg en slik ledelse før singelrundene. Men jeg synes vi gamblet riktig, sier Neumann som startet fourballrundene med debutantene Charley Hull og Jode Ewart-Shadoff som har en samlet alder på 42 år.

 

– Jeg hadde en god følelse med de to, og bare sendte de ut i håp om litt blått på leaderboardet. Vi skal nok feire litt i kveld, men også fokusere på morgendagen. Vi må gå ut der med innstillingen at vi skal forsøke å vinne hver eneste match.

 

Les også: Neumanns fire nøkler til historie

 

USAs kaptein Meg Mallon måtte også ta av seg hatten for europeerne:

 

– De hadde en magisk dag, men det var sjokkerende av oss å tape alle fourballmatchene. Men det kan fortsatt gjøres. Vi må bare gå ut der og vinne nok singelrunder.

 

Selv om det var bred enighet om at USA var favoritter før turneringen, mener Tutta Europa nå har bevist det motsatte.

 

– Å vinne fire poeng etter en litt røff morgen der vi klarte å hale i land ett og et halvt poeng er dette helt fantastisk. Amerikanerne kommer til å være veldig revansjesugne, men vi er bedre enn dem totalt, sier Tutta til Norsk Golf.

 

 

Resultater lørdag

 

*Foursome (Europa først)

 

Anna Nordqvist og Caroline Hedwall slo Morgan Pressel og Jessica Korda 2&1

 

Azahara Munoz og Karine Icher tapte mot Stacy Lewis og Paula Creamer med ett hull

 

Catriona Matthew og Caroline Masson delte med Brittany Lincicome og Lizette Salas

 

Suzann Pettersen og Beatriz Recari tapte mot Michelle Wie og Brittany Lang 2&1 

 

Europa 1 ½ USA 2 ½ 

 

 

**Fourball

 

Jodi Ewart-Shadoff og Charley Hull slo Paula Creamer og Lexi Thompson 2&1

 

Azahara Munoz og Carlota Ciganda slo Gerina Piller og Angela Stanford en opp

 

Caroline Hedwall og Caroline Masson slo Michelle Wie og Jessica Korda 2&1

 

Beatriz Recari og Karine Icher slo Cristie Kerr og Morgan Pressel en opp    

 

Europa 4 USA 0

 

 

Sammenlagt: Europa 10 ½ USA 5 ½  

 

(Kilde: ladieseuropeantour.com)