Dermed hindet han samtidig Rory McIlroy i å klatre til topps på verdensrankingen. Mahan bygget seg opp en ledelse på fire opp etter 10 hull, og selv om McIlroy endelig begynte å gjøre birdies mot slutten av runden, fant Mahan alltid et svar.

 

Han vant til slutt 2&1, og tok dermed sin andre World Golf Championship-tittel på syv måneder.

 

– Han er den beste spilleren i verden for tiden. Jeg visste han kom til å lansere en spurt, og det gjorde han.

 

Men denne uken er det ikke noen tvil om at Hunter Mahan har levert den beste golfen. På de 96 hullene han spilte, gjorde han til sammen 36 birdies. Mahan beseiret Mark Wilson i semifinalen – hans eneste motstander hele uken som aldri har vært med i en av de to store lagturneringene, Ryder Cup eller President’s Cup.

 

For McIlroy var det frustrerende å se sitt solide spill på de siste ni ikke resultere i vunnede hull. Fra hull 9 til 14 gikk han fem under par, men tok likevel bare ett Hull på Mahan på denne strekingen.

 

– Jeg forsøkte å kjempe meg tilbake, men jeg gjorde det for vanskelig for meg selv, sa McIlroy, som virket tappet for energi mot slutten. Tidligere på dagen beseiret han Lee Westwood i semifinalen, og bare en time senere startet finalerunden mot Mahan.

 

– Jeg visste at det kom til å bli det vanskeligste for meg. Om jeg gikk videre, måtte jeg være klar igjen til finalen. Det er likevel ikke en unnskyldning. Han (Mahan journ. anm.) var bunnsolid. Han er en fortjent mester.

 

Mahan ble med seieren den første amerikaneren til å vinne Match Play Championship siden 2008. Han ble også bare den sjette spilleren til å vinne mer enn en WGC-tittel, sammen med Woods, Phil Mickelson, Ernie Els, Geoff Ogilvy og Darren Clarke.

 

 

 

 

(Kilder: pgatour.com/golf.com)