DP World Tour

Mats Ege debuterer som proff: – Dette har vært målet

Forrige uke spilte han sin siste college-turnering for East Tennessee State i NCAA-finalen. Denne uken pegger han opp som proff for aller første gang på DP World Tour. 

Etter fem år på college i USA er Mats Ege klar for profflivet. Han debuterer i Sverige i Scandinavian Mixed.
Publisert Sist oppdatert

HELSINGBORG (Sverige): For en drøy uke siden sto Mats Ege over sin siste putt som college-spiller. Den skjedde på den fjerde runden i NCAA Championship for skolelaget East Tennessee State i Carlsbad, California. Det ble en birdie. 

De siste tre årene har gjort stort suksess for skolen i sørstatene. Bare det siste året vant han tre turneringer, utnevnt som «Southern Conference Player of the Year» for andre år på rad og var med på shortlisten til den anerkjent Ben Hogan Award. I tillegg satte han skolerekord for laveste gjennomsnittscore på 69,25 slag over 40 runder. 

Nå har nordmannen fra Kristiansand blitt profesjonell golfspiller.  

– Proff, hvordan føles det?

– Det føles veldig bra. Det er det neste naturlige steget, svarer han. 

Avslutningen på college-karrieren var bra for nordmannen. Og avslutningen var spesiell. 

– Den siste turneringen var unik, og det er tross alt bare en uke siden jeg var i San Diego og fremtiden var uviss.  En del av meg synes det er litt kjedelig å være ferdig med college, men i alle de årene har jo dette vært målet.

Mats Ege ser allerede fremover om hvordan de neste månedene blir.

Kontinent-valg

Denne ukens Volvo Scandinavian Mixed er en av fire turneringer på rad hvor Ege skal få bryne seg på europeisk motstand. Én på DP World Tour, deretter tre stykker på Challenge-touren. 

– Agentene mine har jobbet godt og raskt for å få dette i stand på så kort tid. Den opprinnelige planen var å forbli i Tennessee, men både treneren og flere av vennene mine fra laget har gått over til en ny skole, så der borte skjer det lite for min del akkurat nå, forteller han. 

Ege havnet til slutt på 11. plass på PGA Tour U-rankingen, en liste over de beste college-spillerne som er i sitt siste år på skolen. Vinneren får direkte kort og spillerettigheter på PGA-touren, mens nedover på listen vanker det både Korn Ferry- og PGA Americas-kort. 

– Jeg har muligheten til å spille i både latin-amerika og i Canada i år, men det ble lett å velge Europa-veien når både trenere og gamle lagkamerater flytter, utdyper nordmannen. 

Målet for resten av sesongen er allerede klart – kjempe seg til arbeidsplass på enten DP World Tour eller Challenge Tour til neste år. Jo tidligere, jo bedre. 

– De blir disse fire turneringene nå, så får vi se an situasjonen i etterkant. Jeg håper jo på enten flere invitasjoner eller å spille meg inn i flere felt de neste månedene, og så er jo Q-School et enkelt valg til høsten, sier sørlendingen. 

Mats Ege har hatt en god amatør-karriere, med blant annet NM-gull på hjemmebanen Bjaavann GK på merittlisten.

Sikter høyt

Men først skal den første proffrunden spilles. Den blir på Vasatorp, like utenfor Helsingborg. 

– Hva slags forventninger har du i en uke som det her? 

– Det føles veldig annerledes, men har i grunn bare ett mål – å spille bra golf og se hvor jeg ender opp, svarer han. 

– Med en topp 5-plassering, kommer man jo direkte inn i feltet neste uke, så det hadde vært stort. Men igjen, klarer jeg å levere fire fine runder er jeg fornøyd. 

Mats Ege rakk en svipptur hjemom til Kristiansand før turen gikk til Stavanger for å trene, og så til Sverige. Men hva som faktisk er hjem, er et vanskeligere spørsmål å svare på. 

– Akkurat nå bor jeg ingen steder! Det blir mye hotell og AirBnB-er de neste ukene, men det er vel Stavanger som blir basen hjemme i Norge den neste tiden. Så får vi se hva som skjer. 

– Siste spørsmål, hvordan sitter spillet?

– Det sitter bra. Det har det i grunn gjort den siste tiden på college.  Jeg ser frem til å spille turnering nå, det gjelder bare å fin-tilpasse litt, understreker han. 

NB! Mats Ege slår ut i sin første runde som proff torsdag fra klokken 09.10. 

Her kan du følge ledertavlen

Powered by Labrador CMS