Sisterunden av årets sesongfinale på Nordic League, Road to Europe Tour Final på Ledreborg Palace Golf Club, så lenge ut til å bli en duell mellom John Axelsen, Nicolai Tinning og Adam Blommé, men bakfra kom Christopher Feldborg Nielsen i en forrykende fart:

Med fem birdier og ingen bogeyer på de 14 første hullene spilte svensken seg opp i seierskampen, men med en sur dobbelbogey på hull 15 så det ut til å være over. Da falt han til +2, tre slag bak lederne med tre hull igjen å spille.

Nielsen holdt likevel liv i håpet med en birdie på hull 16, men da det ble par på det 17. hullet visste han at han måtte gjøre noe spektakulært på hull 18 for å ha noen som helst sjans til seier.

Det kan man trygt si han klarte.

Etter en knalldrive i medvinden ut i semiroughen på det 596 meter lange (!) par 5-hullet fulgte han opp med å slå andreslaget med fairwaywooden rett i koppen.

Den elleville albatrossen på det monsterlange hullet sendte Nielsen rett opp til toppen av leaderboardet og ga ifølge Ecco Tours nettsider «ekko over hele banen».

Bakfra kom Adam Blommé som nå trengte en birdie på det siste hullet for å tvinge Nielsen ut i omspill. Det klarte han, men tilbake på hull 18 var det liten tvil om hvem av de to spillerne som hadde med seg godfølelsen.

Der avgjorde Nielsen med en toputt for birdie samtidig som Blommé treputtet, og dermed kunne Nielsen juble over både seier i turneringen og sammenlagt på Nordic League.

Det gjorde ham 113 000 kroner rikere og sikrer ham også opprykk til Challenge-touren neste år.

Men først kan han ta seg en velfortjent ferie.

NB! Sebasian Eidsæther Syr fra Losby ble den beste norske spilleren på Nordic League i år på 24.-plass med seks topp-10-plasseringer på 20 turneringer.