Slo kompis i omspill: – Konkurrenter på banen

Etter tre runder var Oslo-spillerne Fridtjof Farhang og Oscar Bach på toppen av ledertavlen, og omspill måtte til for å avgjøre vinneren.

Publisert

Stavanger Golfklubb var vertskap til den tiende og siste Srixon Tour-turneringen for året. I Gutter U19 klassen var det før sisterunden mandag jevnt i toppen. Leo Hirukawa Aaraas (Oslo GK) ledet an med klubbkameratene Farhang, Bach og Lucas Björelind (Larvik GK) hakk i hel.

Etter 54 spilte hull lå både Fridtjof Farhang (Oslo GK) og Oscar Bach (Oslo GK) på to under par (–2) for turneringen, og måtte dermed ut i omspill.

På tredje omspillshull gikk Farhang seirende ut av duellen etter en sterk birdie, som følge av et godt innspill over trærne fra en ubehagelig «lie».

– Dette føles bra. Å vinne i omspill mot kompisen min, som jeg både går på skole med og spiller i samme klubb som, var en veldig kul og spennende situasjon, sier Farhang etter seieren.

Dette var hans første seier på Srixon Tour i 2022, men har jevnlig vært i toppen med fem topp-ti plasseringer. Vinnerduellen mot klubbkamerat Bach var noe spesielt i seg selv.

– Vi spiller mye match mot hverandre utenfor turnering, så det hjalp å ha det i bakhodet under omspillet i dag. Vi er kompiser, men utpå banen er vi konkurrenter, sier vinneren.

Omspill for de yngste

I Gutter U15-klassen måtte det også omspill til for å kåre en vinner. Vestlendingene Sander Vallestad (Sunnfjord GK) og Tobias Bussesund (Fana GK) gikk sisterunden på 69 og 68 slag, henholdsvis, og endte på fem under for turneringen (–5). Dermed måtte de to også spille omspill for å kåre vinneren.

Etter to omspillshull ble det avgjort og Sunnfjord-spilleren Vallestad kunne gå av green som turneringsvinner.

Varierende forhold

På grunn av ventet regnvær ble sisterunden omgjort til shotgun-start klokken 10 for hele feltet. Dette medførte til ekstra spenning da det ikke var like klart underveis om hvem som var i ledelsen.

Utover dagen viste det seg at spilleforholdene var noe vanskelige ettersom de eneste som spilte under par i toppen av Gutter U19-klassen var Theodor Myklebyst Bjørge (Ålesund GK) og William Brun Solum (Vestfold GK). Det var vått, og til tider en del vind, som gjorde det krevende for spillerne.

Dette var den siste Srixon Tour-turneringen i 2022. Neste turnering på dette nivået i Norge blir når golfsesongen begynner igjen på nyåret.

Se stemningsrapport fra sesongfinalen i Stavanger her:

Ledertavle

Powered by Labrador CMS