McDowell og McIlroy er rangert som henholdsvis nummer nummer fem og seks på verdensrankingen, men McDowell må medgi at han ikke er veldig optimistisk før de skal ut i match mot hverandre for første gang på lørdag.

– Han slår meg hver gang vi spiller sammen, sa han om sin landsmann til europeantour.com etter at han slo regjerene Open-vinner Louis Oosthuizen i gårsdagens match.

– Jeg er sikker på at han er overbevist om at han kommer til å slå meg, men det kommer til å bli en herlig match og jeg gleder meg veldig. Han er en fantastisk talentfull spiller. Denne banen handler om å kunne drive ballen bra, og nettopp det er jo en av hans styrker. Det er vanskelig å spille mot en så god venn, men noen ganger må man bare sette vennskapet til side.

– Det har kommet til det punktet at jeg har stoppet å spille mot ham, han er rett og slett for god. Jeg har blitt mer en observatør siden han vanligvis gir meg bank ute på banen, fortsetter McDowell som tydeligvis forsøker å gjøre seg selv til en underdog før lørdagens match.

For McIlroy blir nøkkelen å behandle matchen som alle andre. 

– Han kommer ikke til å gi meg noe, og det kommer til å bli en veldig tøff match. Jeg skal bare forsøke å håndtere matchen som om jeg skulle ha spilt mot hvilken som helst annen. Jeg er her for å vinne turneringen, og da må jeg slå ham.

McDowell mot McIlroy blir ikke den eneste kompisduellen i Spania lørdag. Også engelskmennene Lee Westwood og Ian Poulter skal spille mot hverandre. Verdensener Westwood er i strålende form, og slo fredag australieneren Aaron Baddeley 4&3 etter å ha gått femten hull på syv under par. Men Poulter er langt i fra en lett motstander når det kommer til matchspill. I Ryder Cup har han vist seg å være en av de vanskeligste spillerne å møte, og i fjor vant han også matchspillturneringen World Golf Championships Accenture Match Play. Skulle Westwood gå seirende ut av turneringen vil det bli hans tredje seier på rad denne sesongen.