– Utfallet av turneringen overlates i alt for stor grad til været. Det er ikke noe poeng i å endre spillestilen sin kun for en uke i året, sa Rory McIlroy etter en skuffende 25. plass i The Open på Royal St. Georges i helgen.

Nå kritiseres han av tidligere Masters-mester og Ryder Cup-vinner Ian Woosnam, som setter spørsmålstegn ved den unge nord-irens holdninger.

– Han er bare en ung gutt, og han kommer til å si feil ting innimellom. Men akkurat nå tenker han nok «hva i all verden er det jeg har sagt?». For å være en sann golfer må du klare å spille over hele verden, og i forskjellige forhold. Tiger Woods klarte det, Jack Nicklaus klarte det, Arnold Palmer klarte det. De endret spillet sitt, og det må Rory gjøre og. Og i den alderen han er i nå kan han klare alt han prøver på, sier waliseren.

En annen legende, Nick Price er enig med Woosnam.

– Han må få hodet sitt på rett plass. Han kommer sikkert til å spille 20 eller 30 Open-mesterskap i livet sitt, og da vil han ikke ha den holdningen. Han bør bare komme seg ut og spille på linksbaner og lære seg å like dem. Om han er god nok klarer han det. Alle store spillere tilpasser seg forholdene. Han kommer kanskje ikke til å like det like mye som linksbaner, men han kommer til å lære, det garanterer jeg.

Tom Watson, som selv er en av tidenes links-spillere med hele fem Open-titler, har på sin side forståelse for McIlroy.

– For å være ærlig høres han ut som hvordan jeg var på den alderen. Jeg likte ikke linksgolf, og jeg likte ikke hvordan ballen spratt. Greenene var for harde, og det blåste hele tiden. Det var uforutsigbarheten jeg ikke likte. I amerikansk golf så stopper ballen når du ønsker at den skal stoppe. 

– Men han kommer til å endre seg, og kommer nok til et punkt hvor han lærer seg hva som skal til for å mestre links-baner. 

I likhet med Watson tror også Woosnam at Rory omsider vil endre standpunkt.

– Det er nok vanskelig for gutten. Alle begynte plutselig å sammenligne ham med Tiger Woods, men han har jo faktisk bare vunnet tre turneringer. Og en av dem en major. Jeg tror vi må roe oss ned litt, og gi ham den tiden han trenger til å utvikle seg.

 

Kilde: golf365.com