– Jeg ser på dette som en naturlig fortsettelse av hva jeg alltid har gjort. Jeg har tenkt veldig mye over dette. Kanskje fordi det er VM i Brasil og jeg forsøker å planlegge noen år i forveien. Jeg tenkte på alle gangene jeg har representert Irland som gutt, sier McIlroy i følge The Irish Independent.

 

Når McIlroy tidligere har representert nasjonen sin i World Cup of golf, har det vært gjennom Irland. Dette er fordi det irske forbundet dekker både Nord-Irland og republikken. Slik systemet er i OL må McIlroy imidlertid velge om han skal representere Irland eller Storbritannia.

 

McIlroy har tidligere sagt han har vurdert å hoppe over OL for å slippe å velge mellom Irland og Storbritannia. I september 2012 indikerte nord-iren at han hellet mer mot Storbritannia.

 

– Jeg har alltid følt meg mer britisk enn irsk. Med tanke på hvor jeg er fra, befinner jeg meg i en veldig kinkig situasjon. Jeg føler meg nord-irsk, og som nord-ire har man så klart en tilknytning til Irland og til Storbritannia. Dersom det var et nord-irsk lag ville jeg spilt for Nord-Irland, sa han den gang.

 

For å kvalifisere seg til OL må man være rundt topp-250 til 300 på verdensrankingen. Per i dag er det ingen norske herrespillere som ligger innenfor denne grensen. Nærmest er Espen Kofstad på 562. plass. På kvinnesiden er Suzann Pettersen den eneste på trygg grunn, mens Marianne Skarpnord vipper helt på grensen med sin 282. plass.