Etter at videoen som viser Jacob Blake bli skutt sju ganger i ryggen av politiet ble publisert på nett, har opptøyene blusset opp igjen for fullt i USA. Onsdag gikk NBA-lagene til aksjon. Det skulle vært spilt tre kamper i sluttspillet denne kvelden, men ingen av lagene kom på banen. 

Det startet med at Milwaukee Bucks – som kommer fra samme delstat som der Jacob Blake ble skutt, Wisconsin, boikottet kampen mot Orlando Magic. Deretter fulgte Houston Rockets og Oklahoma City Thunder. 

Det kom aldri noen spillere på banen i NBA-sluttspillet onsdag kveld. (Foto: Getty Images)

Til slutt bestemte NBA seg for å avlyse resten av kampene den kvelden, og da fulgte de andre ligaene etter. Baseball, kvinnenes basketliga WNBA og Major League Soccer avlyste sine kamper. I støtte for Black Lives Matter-bevegelsen, og de voldsomme raseproblemene som nå splitter USA. 

På innspillsdagen før BMW Championship var det én spiller som brukte anledningen til å støtte saken. 

– Det må ta slutt

Iført en svart og en hvit sko, med teksten «Jacob Blake» og «BLM» skrevet på sålene, tok Cameron Champ et tydelig standpunkt i en sport der de fleste pleier å forholde seg relativ tause til politiske problemstillinger. 

 

 

 

– Folk har ignorert dette så lenge. Og nå kommer vi til et punkt der alt eksploderer. Dette er bare toppen av isfjellet, forandring er nødt til å skje. Det må ta slutt.

Cameron Champ er én av kun fire spillere på PGA Touren med afroamerikansk opphav. I NBA er tallet 80%.

– Jeg ønsker å spre oppmerksomhet rundt dette, og stå for det jeg tror på og hva jeg mener må forandres, så Champ onsdag kveld. – Og jeg skal gjøre så mye jeg kan. 

Cameron Champ er kjent for å slå langt. Nå ønsker å han å bruke posisjonen sin til å skape oppmerksomhet rundt raseproblematikken og politivolden i USA. (Foto: Getty Images)

Etter å ha sett en rekke andre idrettsstjerner heve stemmen og snakke ut om saken, har den langtslående amerikaneren bestemt seg for å gjøre det samme. 

– Jeg har forståelse for at folk ikke ønsker å snakke om dette, men samtidig er det dette som er virkeligheten. Dette er verden vi lever i. 

Cameron Champ skal forøvrig spille i gruppe med Viktor Hovland de to første rundene av BMW Championship.

Sendingen kan du følge på Golf TV og Eurosport.