I Skottland: Kaia Means
 
 

Etter at Phil Mickelson opplevde et bittert tap på U.S. Open på Merion i juni, kom han tilbake på Muirfield og kapret the Claret Jug med en fantastisk 66-runde.

 

– Dette er den største og vanskeligste seieren i min karriere, sa Mickelson etter runden.

 

– Dette mesterskapet har alltid vært den største utfordringen i min karriere. Lenge visste jeg ikke om jeg hadde spillet til å seire på linksbaner, sa han.

 

De siste ni viste hvor uredd Mickelson er – etter han startet med en bogey på 10, fortsatte han med fire birdies, på hull 13, 14, 17 og 18.

 

Innspillet på 18 var genialt. Han gikk tett opp mot bunkeren på venstre side og rullet ned mot hullet. Birdieputten var under fire meter. Da visste Mickelson at seieren var sikret. Da han senket sisteputten kom tårene frem, både hos han og caddien Jim ’Bones’ Mackay.

 

Det ble sagt fra starten at Muirfield alltid finner frem til de største golferne i sin tid. Harry Vardon, James Braid, Walter Hagen, Jack Nicklaus, Gary Player, Tom Watson, Ernie Els og Nick Faldo har alle vunnet på Muirfield – som sies å være en av de vanskeligste Open-banene, men også den mest rettferdige.

 

Nå er det Phil Mickelson som sikrer sin plass i historiebøkene. Bare 13 personer har vunnet fem eller flere majors.

 

Avslutningsrunden på 66 er den laveste runden som ble spilt på Muirfield hele uken.’Bones,’ som har vært Mickelsons caddie i 21 år, sa at Phil spilte den beste golfrunden han noensinne hadde sett.

 

Mickelson blir den første Open-vinneren som også vant Scottish Open samme år. Han innrømte at han en gang ’hatet’ linksgolf – nå elsker han linksgolf.

 

Henrik Stenson syntes å ha en mulighet midt i runden, da han rundet på 34. Men 36 på siste ni var ikke nok. På hull 12 prøvde han å være aggressiv mot en pinneplassering bak på greenen, men det endte opp med bogey. Men en birdie på hull 17 sikret han en andreplass, den beste plasseringen hans i en major.

 

Lee Westwood ledet etter 54 hull, men har fortsatt ikke vunnet en major på 63 forsøk. Tidlig i runden hadde han tre slags ledelse. Men etter godt spill på første seks, begynte han å gjøre feil. Nok en gang opplever han at en majorseier glipper.