Mikalsen imonererer på college

Petter Mikalsen har bitt godt fra seg i sine første uker i sitt andre på University of Denver. Nå er han kåret til månedens spiller.

Publisert

Stavanger-golferen, som har vært fast inventar på de norske landslagene de siste årene, flyttet i fjor til Denver for å ta fatt på fire år som collegespiller.

Dermed fulgte han i fotsporene til andre nordmenn som Espen Kofstad, Tonje Daffinrud, og klubbkompis Ole Berge Ramsnes. Årets norgesmester, Mariell Bruun er i likhet med Mikalsen andreåring ved Denver i år.

Mange spillere er ofte avhengig av en akklimatiseringsperiode for å venne seg til livet på college. Skal vi tolke Petter Mikalsens har han nå funnet seg til rette.

På årets to første turneringer har siddisen startet med en 5. – og en 2. plass individuelt, og laget står med to tredjeplasser. Onsdag ble han kåret til månedens spiller i «The Summit League».

– Petter spilte stødig og med mye selvtillit i sine to første turneringer. Han tar golfen seriøst, og hans dedikasjon vil tillate ham å bli så god som han ønsker å bli i løpet av sin collegekarriere, og også tiden etter college som proff, sier lagets coach, Erik Billinger til denverpioneers.com.

Han setter pris på hvor lett Mikalsen har vært med å gjøre:

– Han har en herlig sans for humor. Han er veldig respektfull, og en sann glede å være treneren til, slår Billinger fast.

Petter Mikalsen er på 58. plass over USAs best rangerte collegespillere på herresiden. Best av de norske er Baylors Mikkel Bjerch-Andresen på 27. plass.

Powered by Labrador CMS