Millionen ble nådd

Søndag 4.9. gikk finalen i Pink Cup av stabelen på Kongsberg GK. Eiker Golfklubb stakk av med en velfortjent seier.

Tekst: Ann-Sophie Stene

I år er det fjerde år på rad at Norges Golfforbund går i bresjen og arrangerer Pink Cup til inntekt for brystkreftsaken. Målet var å samle inn 1 million kroner, og dette ble oppnådd til gagns under finalen på Kongsberg Golfklubb søndag 4.9.2011.

Det striregnet til dels under årets rosa turneringsbegivenhet på Kongsberg GK. Men det stoppet ikke lagene fra å gjøre sterke innsatser på banen.

Førsteplassen til Eiker GK

På førsteplass kom Eiker GK med Ruben Broz, Reidun Elisabeth Bratland, Arthur Raudeberg og Anna Margret Ingolfsdottir med -16. Andreplassen gikk til fjorårets vinnerlag fra Kongsberg, nemlig Morten Lia, Aase Weberg, Carl Otto Weisten og Per Gunnar Kristoffersen med -15. Tredjeplassen ble tatt av Helgeland GK med Thor Gunnar Jarnæs, Bjørn Edvinsen og Odd Svensen.  Andrew Walton vant Kongsberg Open Klasse 2 (hcp 8-18).

– Millionen er nådd, og det er fantastisk! Det flotte med Pink Cup er at pengene går til en veldig god og konkret sak som engasjerer mange mennesker. På Kongsberg GK har en stor gjeng med kreative og positive mennesker jobbet hardt og målrettet for at finalen skulle bli så velarrangert som den ble, stadfester visepresidenten i Norges Golfforbund, Anne-Lise Løfsgaard, på plass.

Mål om enda flere deltakere år 2012

De klubbene som samler inn mest penger under Pink Cup inviteres til å sende ett lag til landsfinalen. I 2011 stilte 20 lag til finalen. For at mindre klubber skal ha en reell sjanse, blir 15 klubber invitert basert på total innsamlet sum, mens 10 klubber inviteres basert på innsamlet sum delt på antall medlemmer. En av landets aller minste klubber, Helgeland GK, benyttet sjansen og kapret dermed tredjeplassen.