Impact//

Milliongave til Forbundets juniorsatsing: – Vil bygge «skills» 

Sparebankstiftelsen SR-Bank støtter Impact-prosjektet med 1.350.000 kroner over de neste tre årene for å bygge bærekraftige golfklubber på Sør-Vestlandet. 

Prosjektleder Erik Løland (t.v.) og NGFs Harald Haraldsen
Publisert Sist oppdatert

Impact har som mål å gi flere barn og unge muligheten til å begynne med golf, og bruke de gode verdiene man opparbeider seg på banen i resten av livet. 

I Golf-Norge har prosjektet skutt fart og samlet det første året inn over 400.000 kroner gjennom bidrag fra golfere i sine hjemmeklubber. 

Det viser seg at dette er det flere utenfor golfen som også ønsker å bidra. For Sparebankstiftelsen SR-Bank delte nylig ut 1.350.000 kroner øremerket til Impact-prosjektet på Sør-Vestlandet. 

Begrunnelsen for støtten er flerfoldig, men ifølge gave- og kommunikasjonssjef i stiftelsen Ellen Instefjord er det noen ting som gjør NGFs juniorprosjekt ekstra attraktivt. 

– Vi leter etter gode prosjekter som fyller et aktivitetsbehov som ikke er dekt fra før, og som kan vare lenge på en bærekraftig måte. Det gjør Impact, sier hun til Norsk Golf. 

– I tillegg er ikke prosjektet kun for de unge, men det gavner hele klubben. 

Se begrunnelse i videoen under:

Instefjord vektlegger også at måten dette prosjektet har et fokus som er større enn golfbanen hjelper til. 

– Måten Norges Golfforbund ønsker å bruke golfen til å bygge robuste ungdom utenfor banen er veldig bra, legger hun til. 

Selve støtten består av 450.000 kroner i året over de neste tre årene.

Forstår verdien

Harald Haraldsen fra Golfforbundet, er forståelig nok glad for gaven fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. 

– Det er helt fantastisk! Stiftelsen ser det vi ønsker å gjøre med Impact, og verdsetter å bli med på bygge en robust neste generasjon gjennom initiativet. 

– De forstår at «golf skills» er gode «life skills», sier han. 

For en del av filosofien bak Impact er å dyrke de verdiene man lærer seg å mestre på golfbanen, og bruke disse ellers i hverdagen. Verdier som å takle motgang, spille ballen der den ligger, ikke jukse og ha det gøy i livet selv om ting ikke alltid går som det skal. 

– Det er fantastisk at stiftelsen ser verdien av dette og bidrar til at vi kan fortsette med arbeidet vårt, understreker Haraldsen. 

Erik Løland og Ellen Instefjord fikk prøve seg på golf selv.

Bygge klubb på tvers av generasjoner

Selve midlene er øremerket til kompetanseheving, utstyr til trening og inkludering i klubber på Sør-Vestlandet. Haraldsen forklarer at det kan blant annet bety kurs for både unge og voksne.

– Midlene kan brukes til å arrangere kurs og samlinger for ungdommer som ønsker å bli en «ungdomsleder» i sin klubb, med for eksempel noe trenerkompetanse. På sikt da vil man kunne lage økosystemer ute hos klubbene med ledere av alle aldre, sier Haraldsen.

– Samtidig trenger vi robuste voksne som støtter ungdommene i klubbene våre. Det er sånn man bygger gode bærekraftige klubber med ledere på tvers av generasjoner, understreker han. 

Å bygge en robust neste generasjon er målet til Impact.

Les mer om Sparebankstiftelsens arbeid her 

Powered by Labrador CMS