IMPACT SUPPORTER//

Bjaavann-juniorer solgte inn 40 nye supportere 

Når Bjaavann Golfklubb samler støtte til barn og unge, stiller juniorene selv opp for å gjøre en innsats. Det gir resultater.

Noah Sordal-Pettersen (f.v.), Sander Magnussen, Eskil J. Svenkerud og Theodor Zachariassen i Bjaavann GK rekrutterte 40 nye supportere. De oppfordrer flere golfere til å støtte juniorarbeidet i norske klubber.
Publisert Sist oppdatert

– 1. mai hadde vi åpningsturnering med 130 deltagere. Det var en ypperlig anledning til å rekruttere flere supportere, og fire av våre juniorer stilte velvillig opp for å selge inn budskapet, forteller juniorleder Per Øyvind Svenkerud i Bjaavann GK.

Arbeidet med barn og unge er en langsiktig oppgave for Golf-Norge og NGF. En viktig del av satsingen er å gjøre klubbenes økonomi bærekraftig. Gjennom Impact Supporter ble det i 2023 samlet inn cirka 400 000 kroner til klubbenes juniorarbeid, og nå er en ny kronerulling i gang.

Det hele er raskt og enkelt: Fra denne lenken velger du selv klubb, vippser et valgfritt beløp (min. 450 kroner som ny supporter) og får bagtag og golfhåndkle tilsendt. 

– Betyr kjempemye

Juniorleder Per Øyvind Svenkerud i Bjaavann GK.

Støttet du også i fjor, er minimumsbeløpet 350 kroner. Og pengene kommer godt med, understreker juniorlederen i Bjaavann.

– Denne støtten betyr kjempemye i arbeidet med å aktivisere stadig flere juniorer i organisert trening og konkurranser. En ting er beløpet som samles inn. Like viktig er synligheten av supportere i klubbmiljøet, sier Svenkerud.

Etter årets åpningsturnering i Kristiansand, går 40 nye Bjaavann-medlemmer rundt med bagtag og Impact Supporter-håndkle, som et synlig bevis på deres støtte til barn og unge i klubben. På Arbeidernes dag var det juniorene selv som gjorde jobben.

– De gjorde en kjempeinnsats, poengterer Svenkerud. – Vi rigget opp en stand ved scorekort-mottaket hvor ungdommene solgte inn det gode tilbudet med bagtags og håndklær tilgjengelig. 

Viktig at unge bidrar

Tiltaket gleder idrettsutvikler Harald Haraldsen i NGF. Han har tilrettelagt for den raske og enkle støtteordningen til norske golfklubbers juniormiljøer.

– En av drømmene mine har vært at juniorene gjør som dette. At de unge selv stiller opp og gjør en innsats. Vi så det i Romerike Golfklubb i fjor. Og her har vi fått et fint eksempel fra Bjaavann, skryter Haraldsen, og trekker fram flere gode effekter:

– Ved at ungdommen selv bidrar, får de voksne i klubben et junioransikt å forholde seg til. De voksne verdsetter at de unge gjør en dugnadsinnsats. Og det bygger klubb på tvers av generasjoner.  

– Jeg håper at Impact supporterklubb kan bidra til at de voksne også opplever et større eierskap til juniorarbeidet i sin lokale klubb, sier han.

I 2023 var Kristiansand GK den klubben som fikk aller flest supportere. De 103 hjelperne ga til sammen 27 700 kroner til juniorarbeidet. Med 50 supportere per 3. mai har Kristiansand «tatt ledelsen» i år også.

Men naboklubben Bjaavann er like bak etter de fire juniorenes egeninnsats.

– Vi hadde vel 10-11 supportere før turneringen. Og det var 40 som takket ja og fikk med seg bagtag og håndkle hjem den 1. mai. Foreløpig har 29 av dem betalt, men vi regner jo med at resten også gjør det, og da bør vi runde 50, sier juniorleder Svenkerud.

Håper på mange flere

Idrettsutvikler Harald Haraldsen gleder seg over ungdommenes innsats.

I NGF drømmer Haraldsen om mange flere.

– En av de andre drømmene mine er at hver eneste junior i landets klubber har hver sin supporter. Det vil kanskje ta noe tid, men tenk om bare 15 % av de voksne medlemmene vil heie på de unge i sin klubb og melde seg inn i Impact Supporter. Da er det plutselig ingen uoppnåelig drøm, sier han og trekker fram en annen klubb som jobber godt med rekrutteringen.

– Sola GK gjorde nylig en annen vri. De brukte 1. mai-turneringen til å gi hele inntekten til juniorarbeidet.  De lot deltagerne velge om de ville betale påmeldingsavgift til turneringen eller melde seg inn i Impact Supporter. 

Det ga 17 nye supportere til støtte og glede for Solas juniorer.

– Om flere klubber ønsker å gjøre lignende tiltak, er de velkommen til å ta kontakt med meg, så finner vi løsninger sammen. Vi er godt i gang med å bygge flere klubbmiljøer med en herlig blanding av unge og voksne. Og ikke minst sikrer vi etterveksten i golfklubbene når vi heier fram de unge, sier Haraldsen. 

Her kan du bli Impact Supporter

Powered by Labrador CMS