Misset cut i Det fjerne østen

Knut Børsheim og Elias Bertheussen har begge vært i aksjon i Asia denne uken, på henholdsvis Challenge- og Asia-touren. Det endte med misset cut for begge.

Børsheim er tilbake i turnering igjen etter en periode med lungebetennelse, og fikk ingen god start på turneringen torsdag med en 79-runde, syv over par.Spesielt tre hull ødela for bergenseren: Han dro på seg to dobbelbogeys og en lei trippelbogey.

Fredag hevet han spillet betraktelig, og kom seg til slutt inn på en under par for dagen. Børsheim holdt seg unna dobbelbogeyene, og kunne til slutt signere for fire birdies, tre bogeys og resten par

Selv om det da et solid sprang oppover leaderboardet, endte han dessverre to slag bak cuten.

Sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Børsheim om han vil sikre billett tilbake til europatouren før Q-School-finalen. Etter ukens turnering, gjenstår det bare to turneringer på Challenge Tour.

Børsheim ligger på 43. plass på pengelisten med 33 151 innspilte euro, drøye 26 000 euro bak topp 15-plasseringen som er hans mål for sesongen. På de to siste turneringene tilsvarer det en topp-2-plassering eller to topp-5-plasseringer.

Dermed ser det stadig mer ut som han og Espen Kofstad treffes igjen på PGA Catalunya Resort når Q-School spilles om en måned.

Leaderboard The Foshan Open

Misset cut ble det dessverre også for Elias Bertheussen i Venetian Macau Open. Trønderen har vært litt ute av form de siste par ukene, og misset cuten for andre uke på rad. Bertheussen har vært en av Norges mest stabile tourspillere i løpet av året som har vært, og dette er første gang for sesongen han misser to cuter på rad.

Bertheussen lå nede på 108. plass etter torsdagens åpningsrunde på seks over par. Fredag falt han ytterlige tilbake med en runde på fire over par.