Den italienske Ryder Cup-spilleren lå fire slag bak lederen før avslutningsrunden på Reale Club de Golf de Sevilla, men klinket til med en avslutningsrunde på syv under par (65), og vant til slutt med tre slags margin på trioen Alejandro Canizares, Søren Kjeldsen og Pablo Larrazabal. Lederen over natten, Simon Dyson åpnet dagen med to birdies, men klarte likevel bare en 76-runde. Dermed falt han til 12. plass. I kontrast produserte Molinari sin beste runde hele uken.

 

Med syv birdies på de første 14 hullene, etterfulgt av fire par i innspurten kunne 29-åringen innkassere en seierssjekk på 333 330 euro, drøye 2,5 millioner kroner.

 

Molinari var på det høyeste ranket som nummer 14 på den offisielle verdensrankingen da han slo Lee Westwood i WGC-HSBC Champions i Shanghai for 18 måneder siden, men har siden falt nedover rankingen. Med søndagens seier er han tilbake på topp-30.

 

– Jeg visste at spillet mitt var bra, jeg måtte bare senke nok putter. Jeg krysset fingrene for at de andre gutta ikke skulle score lavt, og alt løste seg perfekt for meg, sier han. Nå øyner han en plass på årets Ryder Cup-lag.

 

– Jeg må bare spille slik jeg har gjort i dag i noen flere turneringer, og da vil det forhåpentligvis være nok. Alle er desperate for å komme med på laget, men dessverre er det bare 12 ledige plasser. Det kommer til å bli tøft – det er mange fantastiske spillere i Europa om dagen.

 

Knut Børsheim deltok også i ukens turnering, men var aldri i nærheten av å klare cuten. Neste turnering på Europatour-programmet er Madeira Islands Open i Portugal fra torsdag til søndag.